bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Людмила Перевертень: «Групи самодопомоги – це ефективний інструмент для спільної роботи однодумців»
28.12.2015

Протягом жовтня-листопада 2015 року в Києві відбулася Четверта всеукраїнська школа самодопомоги, організована Ресурсним центром ГУРТ у співпраці з БРГО «Життя без шкідливих звичок». Під час трьох сесій 20 учасників із Київської, Полтавської та Чернігівської областей навчалися організації та анімації груп самодопомоги, поєднуючи теоретичні знання із насиченим практикумом.

У підсумку учні Четвертої всеукраїнської школи самодопомоги створили вісім власних груп самодопомоги, спрямованих як на подолання труднощів особистого характеру, так і на розв’язання складних питань у їхніх громадах. Напередодні Нового року запрошуємо вас ознайомитися із історією успіху груп самодопомоги, організованих президентом ГО «Для спільної справи» (м. Київ) Людмилою Перевертень.

***

Успіх мотивує діяти активніше і дбати про подальші досягнення. Я прагну практично втілювати свої мрії, але, як і всі інші, на шляху до цих прагнень часом зустрічаю перешкоди. Однак переконана: завжди потрібно знаходити ресурси, щоб рухатися далі. Одним із таких ресурсів є проведення груп самодопомоги, з технікою яких я познайомилася завдяки Ресурсному центру ГУРТ, що спільно із БРГО «Життя без шкідливих звичок» надав мені можливість навчатися у Четвертій всеукраїнській школі самодопомоги. За рахунок цього я отримала чудовий інструмент для роботи з проблемними ситуаціями і допомоги людям.

З часу навчання в Школі я ініціювала створення двох груп самодопомоги – «КлубОк щастя» та «Моя робота і кар’єра». Зустрічі групи самодопомоги «КлубОк щастя» надихнули мене й переконали, що такий формат роботи не тільки цікавий, але й результативний. Тож зараз роблю наступні кроки, необхідні для регулярного проведення паралельної групи самодопомоги «Моя робота і кар’єра»

До проведення і організації цієї ГСД долучилася моя однодумниця Тетяна Мекшун, яка є експертом на ринку праці і має чудовий досвід роботи із людьми у ролі менеджера із персоналу й керівника.

Перша зустріч ГСД «КлубОк щастя» відбулася в середині листопада. Часу пройшло небагато, й ми тільки на початку нашої успішної історії, але я відчула цінність ресурсу, що дає проведення груп самодопомоги.

Наші зустрічі проходять у Києві, за адресою вул. Чигоріна, 55. Мета ГСД «КлубОк щастя» полягає в тому, щоб об’єднати активних та успішних в реалізації своїх планів однодумців, які періодично зустрічаються із проблемними ситуаціями й труднощами. В дружньому колі вони можуть розповісти свої історії, вислухати думки інших, зарядитися позитивом, знайти нові ідеї. ГСД «Моя робота і кар’єра» – це група для тих, хто або знаходиться в пошуку роботи, або прагне кар’єрного зростання, або зацікавлений в участі як фахівець.

До ГСД «КлубОк щастя» долучилися досить різні люди, але вони схожі своїм прагнення дієвого, активного і щасливого життя, зокрема: Наталя Сайкевич, Юрій Богачков, Наталя Лобан, Олена Бабій, Олена Наумовська.

ГСД «Моя робота і кар’єра» на стадії формування. Анкету на участь заповнило понад 20 людей, тож зараз ми спілкуємося із кожним, щоб провести першу зустріч. Я використовую для пошуку учасників різні канали: особисті знайомства, соціальні мережі, заходи, в яких беру участь. Зустрічі груп самодопомоги плануються два рази на місяць – по суботах о 13:00.

Я відчула практично, що такий спільний простір для однодумців – це дуже добре і дієво. «Часто не вистачає часу на себе, на те, щоб сфокусуватися на найважливішому, а участь у групі дає таку змогу – зосередитися на своїх прагненнях», – вважає моя колега Наталя Сайкевий.

Маючи досвід проведення однієї групи самодопомоги, можу сказати, що під час організації другої ми врахували деякі аспекти. Тепер ми детальніше розповідаємо учасникам ще до першої зустрічі про мету групи, формат і глибше намагаємося зрозуміти їхню мотивацію.

Контакти

  • Ініціатор ГСД «КлубОк щастя» і «Моя робота і кар’єра»
  • Людмила Перевертень
  • [email protected]
  • +38 066 500 17 20

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.