bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рецепт успіху від «Волі громади»: ІТ-волонтери залюбки допомагають громадським організаціям
31.03.2015

Громадська спілка «Воля Громади» об’єднує в собі в тому числі і громадські організації з досвідом роботи з молоддю понад 16 років. Серед реалізованих проектів – етнічні щорічні свята Трійця та Івана Купала, екологічні заходи «Подаруй Землі Квітку» та «Clean Up the World Weekend – Ukraine».

Враховуючи велику кількість проектів громадської спілки, існувала реальна потреба у вирішенні завдань із залученням спеціалістів в сфері інформаційних технологій. Дуже часто ці завдання  вирішувалися самотужки, адже в спілці є свої програмісти та дизайнери. Але завдань ставало все більше. Ми зрозуміли, що потреба у підтримці ІТ існує не тільки у нас, але й у всіх громадських організацій, і було б добре, якби був майданчик, де цю підтримку можна було б отримати.

Так і виник проект «ІТ Толока», де громадські організації можуть описати свої потреби в логотипі, оголошенні, презентації, сайті, а ІТ-активісти – допомогти у вирішенні цієї проблеми.

Проект корисний для обох сторін, оскільки ІТ-активісти – це переважно студенти ВНЗ, що мають достатньо амбіцій, аби застосовувати отримані знання на практиці, а також допомогти громадській ініціативі поширити інформацію про соціальну проблему.

За два тижні існування проекту відгукнулося понад 160 волонтерів, готових ставити завдання та виконувати їх. В результаті було поставлено 20 завдань, а деякі вирішено.

Для ІТ-спеціаліста потрібно декілька хвилин, щоб змінити код в структурі сайту громадської організації, створити форму опитування чи налаштувати e-mail розсилку, а для громадської організації – це неоціненна допомога, яка прискорить вирішення поставлених перед нею завдань.

***

Історія бере участь у конкурсі «Використання ІТ-інструментів у діяльності ГО: рецепти успіху», що проводить Корпорація Microsoft у партнерстві з Ресурсним центром ГУРТ.

Контакти

Коментарі

Катерина Полякова   3309 днів тому   #  

Пане Сергію, будь ласка, надішліть на мою пошту [email protected] Ваш контактний номер телефону, аби ми могли зв'язатися з Вами з приводу участі в Дні інформаційних технологій для НУО.
З повагою,
редактор порталу ГУРТ
Катерина Полякова

  •   Пiдписатися на новi
Сергій Скарбник   3309 днів тому   #  

Доброго дня,
Надіслав інформацію.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.