bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рецепт успіху від ГСД «Затишок»: «Ми вчимося радіти життю разом!»
27.02.2015

ГУРТ продовжує серію публікацій, присвячених історіям успіху учасників Третьої Всеукраїнської школи самодопомоги, яку впроваджував Ресурсний центр ГУРТ у співпраці з БРГО «Життя без шкідливих звичок». Сьогодні своїм досвідом із читачами ГУРТа поділилася голова правління Скадовської РГО «Жіночий Центр  «Відродження нації» Валентина Пономаренко.

***

Успіх, як ми всі  знаємо, – це позитивний наслідок якоїсь роботи чи справи, доведеної до кінця. Важливими досягненнями, якимось значним тріумфом наша громадська організація «Жіночий центр «Відродження нації» в Скадовській громаді нікого не здивувала, але ж кропітка праця, наполегливість, постійне навчання, передача досвіду партнерським організаціям заради вирішення  соціально-економічних проблем громади та втілення позитивних практик – це важливі завдання нашої районної ГО.

Успішна громада як щаслива  родина. В кожної громади є свої  пріоритети розвитку, свої проблеми, як і  в кожній родині свої традиції і негаразди. Але, мені здається, що рецепт успіху один: щаслива родина – успішна громада!

Нашій організації пощастило, що ми (три представники організації Наталія Товчегречка, Марія Вербовата, Валентина Пономаренко) пройшли навчання в Третій Всеукраїнській школі самодопомоги. Методика ГСД проста, але унікальна, а головне – дуже доречна в теперішній складний для України час. Ми поставили собі за мету – донести  методику  створення та роботу груп самодопомоги громаді не тільки міста, але й району. У впровадженні  цього волонтерського (поки що) проекту нам допомагає наш надійний партнер – комунальний заклад «Скадовська центральна бібліотечна система».

Так, на базі міської бібліотеки-філії з жовтня минулого року проходять зустрічі ГСД «Затишок», де зустрічаються творчі люди, але зі своїми проблемами, які, обговорюючи, перетворюють на ресурс, а то й на нову  ідею.

У читальному залі Скадовської ЦБС клуб «Гармонія» вдало поєднав творчі зустрічі  з заняттями ГСД, долучилася до нашої групи і психолог Ірина. Заняття проходять щомісяця. В  Скадовському районі, мабуть, як і в багатьох інших, стали проживати родини вимушених переселенців, біженців. Особливої уваги потребують родини загиблих військовослужбовців та добровольців і родини військових, що знаходяться в зоні АТО.  Разом  із психологом проходять зустрічі  з саморегуляції. Ми вчимося радіти життю разом!

Студенти Скадовського технікуму ХДАУ підтримали ініціативу зі створення ГСД в навчальному закладі. «Фінансова грамотність», «Лідерство та самовдосконалення», «Формула успіху» – це ті теми, що обговорювалися протягом листопада 2014 – лютого 2015 року.

Згадалися слова одного з наших тренерів : «Якщо тобі добре, ти потрібен групі. Якщо є класна група, вона потрібна тобі» . Ми ще раз впевнилися в цих словах, адже спілкування  в ГСД  зближує людей. Ми гадали, що в невеликих містах відвертість  може завадити, але на сьогодні у нас  стає більше однодумців. Це також наш невеликий успіх . Я вважаю, що історія успіху зі створення груп самодопомоги не може бути завершеною, адже ГСД – це дорога добра, а добра, як і гарних справ, не буває забагато!

Контакти

  • Валентина Пономаренко
  • Голова правління Скадовської РГО «Жіночий Центр Відродження нації»
  • [email protected]

Коментарі

Олександр Старовойтенко   3338 днів тому   #  

... зустрічаються творчі люди, але зі своїми проблемами, які, обговорюючи, перетворюють на ресурс, а то й на нову ідею. Дійсно, дуже влучно сказано. Читав і відчував теплоту в кожнім слові.
На ГСД людина здобуває зразу декілька "перлин". 1.Змогу виговоритись у присутності інших (звільнитись від негативу). Це дає змогу краще зрозуміти те про що говориш, також піднімає самооцінку, також розвивається вміння чітко формувати та проговорювати свої думки. 2. Посилюється здатність чути інших, поважати думку з якою не згоден. Радіти радощам своїм та інших , і сумувати з Тим кому погано. Саме головне що кожен моделює своє майбутне, ділиться успіхами, а кожен хто прагне до успіху має доступ до цієї БАЗИ.
п. Валентина, Вітаю всю Вашу команду! Вам особисто сил, натхнення, ентузіазму!!!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.