bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Жителі Одеської області запрошуються до участі у атестації новообраних депутатів міських рад
15.03.2016

15 березня 2016 року Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» анонсувала старт кампанії «Атестація депутатів місцевих рад. Одеська область».

25 жовтня 2015 року було обрано нові скликання місцевих рад, проте, значного оновлення їх персональних складів не відбулося. У цих умовах актуалізується проблема традиційно низького рівня виконання місцевими депутатами своїх обов’язків, а також невідповідності їх діяльності визнаним міжнародним стандартам.

На думку одеського КВУ тільки пильна увага з боку громадськості здатна позитивно вплинути на представництво інтересів громадян в новообраних радах.

З цією метою організація розпочинає кампанію по «атестації» місцевих депутатів 8 рад Одеської області: Одеської обласної, Одеської, Ізмаїльської, Б-Дністровської, Котовської, Ренійської, Татарбунарської та Роздільнянської міських рад.

330 місцевих депутатів Одеської області отримають персональну і комплексну оцінку реалізації своїх повноважень з рекомендаціями щодо впровадження в свою діяльність в наступні роки каденції.

Додаткову оцінку депутатам Одеської обласної та міської ради також дадуть експерти в рамках спеціального опитування.

Виборцям оцінка кожного місцевого депутата буде представлена в простому і доступному вигляді: кожен народний обранець буде оцінений за п’ятибальною шкалою. Крім того, про діяльність депутатів активісти організації будуть оперативно інформувати широку громадськість на спеціальному сторінці в соціальній мережі Facebook, а також у відповідному розділі на сайті izbirkom.org.ua

Серед іншого, в діяльності депутатів оцінюватись будуть: 

  • факти добровільного оприлюднення декларацій про доходи;
  • факти голосування за проекти рішень, які викликали значний резонанс суспільної думки;
  • факти значної кількості прогулів сесій;
  • факти неперсонального голосування, звітності тощо

Всі небайдужі представники ЗМІ, а також жителі області запрошуються до участі в оцінюванні. Надіслані на електронну адресу [email protected] факти, що вказують на діяльність, що має ознаки корупції, порушує закони України, або спрямована проти Прав Людини, факти неперсонального голосування і т.п., будуть враховані при оцінюванні депутатів місцевих рад.

За новинами «Атестаційної кампанії» стежте на izbirkom.org.ua.

Проект «Атестація депутатів місцевих рад. Одеська область», що здійснюється ООО ВГО КВУ, направлено на вдосконалення діяльності новообраних депутатів 8 місцевих рад Одеської області за допомогою проведення персонального оцінювання діяльності місцевих депутатів на предмет відповідності їх діяльності параметрам відкритості, прозорості, підзвітності та доброчесності протягом першого року повноважень, а також на підвищення поінформованості виборців про діяльність їх місцевих депутатів. 

Контакти

  • Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України»
  • [email protected]; [email protected]
  • (048) 716-40-18; (048) 716-46-83
  • www.izbirkom.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.