bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Воркшоп «Впровадження громадської моделі бюджету участі в містах України»
19.07.2018

20 липня Центр розвитку інновацій проводить Воркшоп на тему «Впровадження громадської моделі бюджету участі  в містах України». Захід відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 36, ауд. 514 (КМДА, КМР).

Початок реєстрації о 8.45. Запрошуємо ЗМІ.

Учасники - представники органів місцевого самоврядування з різних міст України, громадськість, експерти у сфері Громадського бюджету.

Воркшоп проводиться з метою популяризації Громадської моделі бюджету участі для міст-практик. Основні завдання: ознайомити представників запрошених міст з перевагами громадської моделі бюджету участі (ГБ), з’ясувати типові проблеми міст-практиків та ефективні механізми реалізації ГБ на кожному з його етапів, опрацювати методичні рекомендації для міст-практиків ГБ, обговорити шляхи взаємодії між містами-практиками.

Планується обговорення таких питань: підвищення рівня залученості жителів до участі у ГБ, формування команд проектів, вдосконалення інформаційної кампанії, вдосконалення процедури голосування, коливання цінового діапазону під час визначення вартості проекту та інші.

Захід проходить в рамках проекту ”Адвокація громадського бюджету для успішної реформи децентралізації”, який впроваджується Центром розвитку інновацій (www.cid.center) в межах Програми Європейського Союзу «Підтримка громадянського суспільства в Україні» за підтримки Центру демократії та верховенства права (CEDEM) та Реанімаційного Пакету Реформ.

Мета Проекту - адвокація Громадського бюджету (участі), як інноваційного інструменту розвитку місцевого самоврядування.

На участь у Проекті для 5 ОМС ми отримали майже 40 заявок від ОМС з 15 областей України (https://goo.gl/2Bcf5K), які прагнуть розвивати громадську модель бюджету участі. Наразі експерти Центру розвитку інновацій проводять консультації з містами-практиками ГБ щодо його розвитку.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.