bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг «Фіксувати та реагувати: звуження можливостей для громадського активізму» (Львів)
10.07.2018

Democracy Reporting International запрошує представників громадських організацій на тренінг, щоб дізнатися як протидіяти незаконну втручанню у діяльність організації, фіксувати порушення та реагувати на них.Дедлайн - 13 липня 2018 р.

Більше тренінгів у розділі Тренінги.

Громадські організації, ініціативи, волонтерські групи є вирішальною рушійною силою реформ в Україні. Така провідна роль та надзвичайна активність можливі серед іншого тому, що після Революції Гідності свобода об‘єднань як в теорії, так і на практиці не зазнає утисків, якими відомий попередній політичний режим. Проте, методи, які дозволяють обмежувати діяльність громадських активістів, все ж існують. Це – обшуки офісів організацій, затримання їх працівників, перевірка фінансової діяльності організацій, переслідування та сфабриковані звинувачення, вимоги додаткового звітування, тощо. Найчастіше такого неправомірного тиску зазнають активісти, які займаються правозахисною чи антикорупційною діяльністю.

Як фіксувати такі випадки та сприяти їх належному розслідуванню? Що можуть вимагати владні структури у громадських активістів та як протидіяти незаконним вимогам? Чим та як допоможе адвокат якщо до Вас прийшли з обшуком чи з виїмкою документів? Що таке інформаційна безпека та доступ до інформації та багато іншого.

Знання та навички з даних питань представники та представниці громадських організацій зможуть отримати під час одноденного тренінгу Democracy Reporting Internationalу, який організований у співпраці з Благодійним фондом «Восток-SOS», Freedom House та Школою права Українського католицького університету, що проходитиме у місті Львові 14 липня 2018.

Ви можете взяти участь у заході якщо: Займаєтесь громадською діяльністю та зареєструвалися онлайн до 13 липня 2018 (до 14:00) за цим посиланням: https://goo.gl/35vQWt 

Місце проведення: УКРАЇНСЬКИЙ КАТОЛИЦЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ, вулиця Козельницька 4, аудиторія 303 Центру Шептицького, Львів

ПРОГРАМА

10:00-10:10 Відкриття 
Модератори тренінгу: Дмитро Філіпенко та Дмитро Коваль, DRI, Олександра Дворецька, «Восток-SOS», Іван Городинський, Український католицький університет.

10:10-12:00 Захист приватності та персональних даних. Соц мережі та інтернет-сторінки: хто має право вимагати доступ та що з цим робити? 
Іван Городинський, к.ю.н., директор Школи права Українського католицького університету

12:00-12:30 Кава-пауза

12:30-14:30 Досудовий захист: стратегії та основні сценарії, роль та функції адвоката та партнерів 
Валерія Коломієць, адвокат-тренер системи БПД

14:30-15:30 Перерва на обід

15:30-17:00 Як захистити фізичні та електронні дані про організацію, її працівників та діяльність?
Тетяна Печончик, Центр інформації про права людини

17:00-17:30 Кава-пауза

17:30-17:45 Презентація Коаліції на захист громадянського суспільства в Україні. 
Ярополк Бриних, Program Officer в Freedom House

17:45-18:30 Підбиття підсумків, оцінка учасниками, неформальне спілкування

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.