bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фасилітаційний курс «Співробітництво та освіта через натхнення»
20.10.2017

Фундація соціальних інновацій «З країни в Україну» організовує фасилітаційний курс «Співробітництво та освіта через натхнення». Реєстрація - до 22 жовтня 2017 року.

Зміни! Це часте гасло, що стимулює нас по-інакшому дивитися на все оточуюче. Наш пильний погляд завжди шукає нового, захопливого. Нових форм, нових слів, нових сенсів, нових методів. Давайте разом заглянемо у майбутнє на 50 років - якими можуть бути там уже добре знані нам форми, підходи в неформальній освіті, такі як фасилітація, залучене навчання, активна модель рольових ігор, медіація та ненасильницьке спілкування та інші?

Як змінюється модель впливу (інтервенції) від вчителя до фасилітатора, від фасилітатора до учасника, і від учасника до людини?

Коли мережа стає лідером, спільнота живим організмом, а освіта перетворюється на радість ділитися щастям - ми по інакшому сприймаємо себе.

Ми запрошуємо вас на невелику навчальну майстерню, де ви не просто подивитеся на себе по іншому, а зможете приміряти майбутнє. Ми будемо вчитися брати від спільного часу не 100% (як в активному навчанні), а 200%.

Що таке самотиражована практика, чому маятник навчає фасилітатора, для чого ми загубили теорію після практики та як потрапити на Марс швидше за Ілона Маска? Власний досвід та відповіді на ці запитання, крім останнього, ми вам гарантуємо здобути на фасилітаційному курсі.

А ще ви зможете потренуватися в наступному:

  • підтримувати саморозкриття та самонавчання команди;
  • стимулювати власний творчий та душевний потенціал;
  • “бути в процесі” ентузіазму, що не вичерпується;
  • розвивати сміливість та гнучкість, чесність та уважність;
  • бути не прив’язаним і небайдужим до результату (нейтральність та зацікавленість);
  • в толерантності, терпимості та справжності.

Наша методологія буде завжди в розвитку та є сплавом багатьох вище зазначених підходів та перш за все кількарічного безперервного навчання та активного супроводу різних колективів. Її основа — в повному занурені в ціннісний інтегральний підхід під час тренінгу, приміряння на себе ролі фасилітатора в групі та через невеликий проміжок часу — живе фасилітування разом з досвідченішими ведучими на освітньому форумі окремих блоків даного тренінгу.

Під час тренінгу в максимально зжатому та ефективному форматі ми будемо спершу заглиблюватися та перепроживати певні теми (щире спілкування та партнерство, консенсус, гармонія через конфлікт та побудова діалогу), вчитися налаштовувати команду, отримувати, давати та рости в зворотному зв’язку, та наприкінці — практикувати навички фасилітації та помічати елементи мистецтва ведення та підтримки позитивної атмосфери в групі.

Наступним етапом після тренінгу буде проведення на освітньому форумі окремих навчальних блоків в командах фасилітаторів із пізнішою наснагою та супервізією досвідченіших колег.

Дати фасилітаційного курсу:

1. Тренінг “Співробітництво та освіта через натхнення (базові навички фасилітатора)” (м. Київ) - 27, 28, 29 жовтня, 3 повні дні (10:00 — 18:00).

2. Практика фасилітатором на «Освітньому марафоні» для вчителів  в Києві (9 листопада з 11:00 до 20:00 та 12 листопада з 10:00 до 15:00).

3. Тренінг “Мистецтво зрощення та фасилітації спільнот”. (м. Київ) 25-26 листопада. Лише для учасників попередніх етапів. Будуть практично розкриватися різні стилі та підходи у супроводі та підтримці груп, створенні еволюційних команд через призму інтегрального підходу, спіральної динаміки, інтуїтивно-коучінгового підходу та інших теорій.

4. Запрошення окремих фасилітаторів до спільнотворчості чи/та в продовженні навчання від ведучих/організаторів курсу з грудня 2017.

Кому може бути цікавий даний курс: перш за все тим, хто між рядками даного опису помітив схожу до нашої ціннісну основу та небайдужий підтримати нас та долучитися до “змін”. Хто цінує цілісний підхід до навчання протягом усього життя, розділяє важливість олюднення та оживлення різних підходів в освіті та є агентом розбудови правильних відносин та взаємопідтримки в суспільстві.

Які бонуси ви можете отримати: окрім вказаного вище,

1) можливість випробувати себе та отримати більшу ймовірність бути долученим до різних ексклюзивних та спеціалізованіших навчань та спільної активності з організаторами та ведучими;

2) відвідування безкоштовно всього «Освітнього марафону» для вчителів, на якому будуть підніматися такі важливі теми як: «Формування партнерства та способи взаємодії між усіма сторонами навчального процесу», «Освітня реформа України – першопричини та наслідки впровадження», «Школа як центр громадських ініціатив та чому до цього потрібно залучати школярів» за участі провідних експертів освітньої галузі. Ви матимете змогу поспілкуватися на панельній дискусії із представниками Міністерства освіти і науки України, ГО «Про.Світ», ГО «Інша Освіта», ГО «Світ Освіт», альтернативних шкіл м. Києва, молодіжної організації AIESEC, Київського молодіжного центру, програми «Навчай для України» та ін.;

3) посилання на найкращу літературу, відео та інші матеріали з тематики курсу.

Команда ведучих, що проводить курс: Центр еволюції спільнот

Організатори курсу та освітнього форуму: Фундація соціальних інновацій «З країни в Україну»

Ціна: безкоштовно

Для реєстрації: заповніть будь ласка наступну форму за цим посиланням : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeX1U_RaC-KZ55wEHq88sGyYR3onEdLHwcYg9vbqr8HfO6YUQ/viewform до 22.10.2017 (включно). Підтвердження про вашу участь надійде до 23.10 на вказану вами в реєстрації електронну пошту.

Контакти щодо логістики та інформації по програмі «Освітнього марафону: +38 (063) 748 22 60, [email protected]

Побажання чи запитання ведучим щодо змісту та процесу курсу: +38 (097) 010 49 22, [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.