bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Запоріжжі відбудеться унікальний семінар із каністерапії
14.10.2017

З 14 по 16 жовтня 2017 року у Запоріжжі пройде унікальний для України семінар, на якому психологи та кінологи будуть вчитися допомагати дітям пережити психо-соціальні проблеми за допомогою спеціально тренованих собак.

Запрошуємо журналістів на відкриття семінару, що відбудеться: 14 жовтня 2017 року, о 10:00

Місце проведенням. Запоріжжя, вул. Патріотична, 49 (Обласний центр молоді).

Акредитація представників ЗМІ: Семянистий Дмитро, [email protected], 066-707-9093.

Проект спрямований на доповнення набору терапевтичних заходів для лікування дітей, які пережили психологічну травму у зв`язку з ситуацією на сході України. Він також сприятиме підвищенню готовності кінологів працювати на добровільних засадах, брати активну участь в житті українського суспільства і робити свій внесок у подолання наслідків кризи на сході країни.

У семінарі візьмуть участь близько 60 спеціалістів з Маріуполя та Запоріжжя, серед яких кінологи, фахівці-психологи, соціальні педагоги, викладачі, які працюють в установах соціального захисту, реабілітаційних та лікувальних установах, центрах допомоги дітям та інвалідам.

Відібрані за допомогою міжнародного експерта учасники проекту, навчатимуться використовувати такий терапевтичний інструмент як «Лікування за допомогою тварин» в процесі психологічних консультацій і терапії.

*Каністерапія (лат. “сanis” – собака і грецьк. Θεραπεία [therapeia] - лікування, оздоровлення) — є одним з видів  лікування та реабілітації людей за допомогою звичайних або спеціально відібраних і навчених собак під наглядом кваліфікованих фахівців (також – відома, як лікувальна кінологія).Він використовується як допоміжна психотерапевтична методика при роботі з пацієнтами, які важко йдуть на контакт, допомагає розвитку емоційних, розумових здібностей, а також рухових функцій. Каністерапію застосовують для поліпшення стану дітей хворих аутизмом, синдромом Дауна аутизмом, церебральним паралічем (ДЦП), олігофренію.

Довідка:

Проект реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, яка діє за дорученням Уряду Німеччини.

Тренінги проводяться в рамках кооперації проектів «Психосоціальна підтримка та робота з конфліктами» та «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями», що є Ініціативами інфраструктурної програми для України німецького уряду. Ініціативи націлені на допомогу регіонам з найбільшою кількістю внутрішньо переміщених осіб, а саме: Харківська, Дніпропетровська та Запорізька області.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.