bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Участь городян та дієвий контроль за ефективністю бюджету Миколаєва
20.09.2017

ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» запрошує громадських активістів та представників місцевого самоврядування навчитись застосуванню можливостей програмно-цільового методу.

Запрошуємо громадських активістів та представників місцевого самоврядування навчитись застосуванню можливостей програмно-цільового методу, бюджету участі та механізмів місцевої демократії. Випускники за коуч та грантової підтримкою команди проекту протягом 2017-18 р. реалізують громадські ініціативи в рамках бюджету участі або адвокаційні громадянські ініціативи для зеленого, чистого і комфортного м. Миколаєва.

У програмі дводенного навчання 4 -5 жовтня 2017р  - роз’яснення «людською мовою»:

  • Вимоги законодавства України щодо запровадження програмно-цільового методу (ПЦМ) та ефективності місцевих бюджетів. Відповідальність посадових осіб органів місцевого самоврядування (ОМС);
  • Роль і місце Департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції миколаївської міської ради у підвищенні демократичності, прозорості та ефективності бюджетного процесу;
  • Як громадянському активісту допоможе громадській аудит  доброчесності застосування  ПЦМ у впливі на ефективність витрачання своїх коштів як платника податків;
  • Як городяни черемх  громадські дорадчі органи при  ОМС, громадські слухання, місцеві ініціативу, е-петицію  можуть впливати на місцевий бюджет ;
  • Як мешканцю м. Миколаєва  реалізувати громадську ініціативу за кошти міського бюджету участі.

Учасниками навчання на прикладі сфер зеленого господарства, благоустрою та ЖКГ м Миколаєва будуть вивчені кейси реалізації громадських ініціатив за підтримки бюджету участі та алгоритми застосування механізмів та інструментів місцевої демократії для управління місцевим бюджетним процесом.

Тренери: — Експерт ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Тетяна Золотухіна  та Василь Гошовський- директор КУ «Агенція розвитку Миколаєва» .

Місце проведення: «Рациотель Никотель». (пр. Центральний 120, м. Миколаїв).

Кількість учасників обмежена. При надходженні анкет, що перевищує можливості проекту пріоритет по даті надходження. Чекаємо анкети-заявки до 17-00 29 вересня  2017 р. на:

E-mail: [email protected] ,  Тел/факс  (0512) 47-38-79

Контакти для зв’язку: [email protected]. (0512) 47-38-79  Олена Вартанян (офіс-менеджер).

Прес-служби ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та  КУ «Агенція розвитку Миколаєва»

Навчання відбудеться в рамках проекту «Демократичний, прозорий, ефективний бюджет для зеленого, чистого і комфортного м. Миколаєва», якій  реалізує ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» при партнерстві з Виконавчим комітетом Миколаївської міської ради та КУ «Агенція розвитку Миколаєва» в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства".

Контакти

  • 47-38-79

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.