bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар для депутатів місцевих рад (Одеса)
10.05.2017

Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи проводитиме семінар «Депутати місцевої ради: рушійна сила місцевої демократії» в м. Одеса 13-15 червня 2017 р. Дедлайн - 29 травня 2017 р.

Під час семінару буде створена платформа для спілкування та обміну досвідом між українськими та міжнародними експертами, практиками, членами Конгресу Ради Європи щодо шляхів створення інклюзивного суспільства та покращення участі громадян у прийнятті рішень, підвищення стандартів етики у місцевій політиці. Семінар проводиться в рамках виконання проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки.

Мета семінару - підвищити обізнаність депутатів місцевих рад щодо принципів місцевої та регіональної демократії (в тому числі щодо Європейської Хартії місцевого самоврядування), обговорити роль та обов’язки депутатів у площині місцевої політики, підвищити спроможність депутатів у сферах залучення громадян та більш ефективного, прозорого і етичного прийняття рішень.

До участі у відборі на конкурсній основі запрошуються депутати міських, сільських та селищних рад з Одеської, Миколаївської, Запорізької та Херсонської областей які відповідають наведеним нижче критеріям:

  • Особиста вмотивованість взяти участь у семінарі;

  • Готовність депутата співпрацювати з громадою, бажання впроваджувати принципи місцевої демократії (досвід впровадження проектів на місцевому рівні, досвід залучення громадян, членство/ співробітництво з місцевими громадськими організаціями);

  • Збалансоване представництво депутатів місцевих рад (щонайменше 30% депутатів від сільських та селищних рад, або міських рад з населенням меншим за 10 000 осіб);

  • Представництво учасників від різних політичних груп (щонайменше 30% депутатів від невеликих політичних партій, які брали участь в місцевих виборах );

  • Молоді депутати, жінки-депутати та депутати - представники етнічних меншин заохочуються до участі у семінарі;

  • Перевага надаватиметься депутатам, які були обрані вперше. 

Для участі у семінарі необхідно дати відповіді на запитання, наведені в опитувальній формі, та надіслати її на електронну адресу: [email protected]tне пізніше ніж 29 травня 2017 р.

Відібрані учасники отримають індивідуальні повідомлення найпізніше 7 червня 2017 року з докладною інформацією щодо програми та їх участі у семінарі.

Коментарі

Любомир Волосянко   2535 днів тому   #  

Подібні семінари вважаю надзаичайно актуальними. Чи плануються подібні в інших регіонах. Можливо є календар проведення. Опублікуйте будьласка.

  •   Пiдписатися на новi
Крістіна Баграмян   2534 дні тому   #  

Дякую за ваш коментар. У 2016- 2017 роках ми провели подібні семінари майже для всіх регіонів. Можливо восени цього року проведемо додаткові для східних областей. Календаря ще немає, але всі оголошення завжди друкуємо і на Гурті і на сайті Ради Європи.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.