bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

XІІI Міжнародна літня школа медіа права
18.04.2017

Міжнародна літня школа медіа права – це інтенсивний тритижневий навчальний курс Центру демократії та верховенства права (раніше – Інституту Медіа Права) для юристів, присвячений питанням забезпечення свободи слова та свободи інформації, захисту честі. Дедлайн - 21 травня 2017 р.

Міжнародна літня школа медіа права – це інтенсивний тритижневий навчальний курс Центру демократії та верховенства права (раніше – Інституту Медіа Права) для юристів, присвячений питанням забезпечення свободи слова та свободи інформації, захисту честі, гідності та ділової репутації, діяльності засобів масової інформації, регулювання телерадіомовлення та інших питань діяльності мас медіа.

В рамках Літньої школи окрема увага звертатиметься на міжнародні та європейські стандарти у сфері медіа права, зокрема, Європейську конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод  та практику Європейського суду з прав людини. Також буде розглядатися система захисту прав людини ООН, стандарти міжнародної організації «Артикль 19», законодавство України та інших країн.

Взяти участь у школі можуть юристи, робота яких пов’язана з питаннями свободи слова, свободи інформації чи медіа права. Подати заявку можуть юристи, які працюють в ЗМІ або консультують журналістів, юристи громадських організацій, органів влади, адвокати. Також заявки приймаються від студентів старших курсів (починаючи з 3 курсу) і випускників, зацікавлених у тематиці Літньої школи.

Слухачами Літньої школи можуть стати громадяни України, Молдови, Білорусі, країн Південного Кавказу і Середньої Азії, Росії. Крім того, організатори можуть розглянути заявки з інших країн.

Заняття будуть проводитися російською мовою. Окремі лекції будуть проходити англійською мовою з послідовним перекладом.

Навчальний курс включає такі теми:

  • свобода вираження поглядів: американський та європейський підходи;
  • Європейська конвенція з прав людини;
  • процедура звернення до Європейського суду з прав людини;
  • практика Європейського суду з прав людини в інформаційних справах;
  • процедура звернення до Комітету ООН з прав людини;
  • право на інформацію, доступ до інформації;
  • позови про захист честі, гідності та ділової репутації (дифамація);
  • звільнення від відповідальності за дифамацію;
  • захист приватного життя і захист персональних даних;
  • право на захист журналістських джерел;
  • особливості регулювання друкованих та електронних ЗМІ;
  • ліцензування мовлення;
  • європейські стандарти суспільного телерадіомовлення;
  • професійні спілки та саморегулювання журналістів;
  • особливості регулювання Інтернет;
  • законодавство про захист суспільної моралі;
  • особливості діяльності ЗМІ в передвиборчий період і ін.

Програма розрахована на інтенсивне навчання, по закінченні якого учні одержать дипломи. Учасники повинні відвідувати всі заняття й не зможуть поєднувати навчання з роботою. У разі відвідування менш 80% занять учасник буде відрахований.

Для участі в конкурсі необхідно заповнити онлайн-анкету:

Заповнення онлайн-анкети повинне бути здійснено за один сеанс, тобто відкриту в браузері анкету неможливо зберегти для подальшого редагування.

Анкета повинна бути отримана Центром демократії і верховенства права до 21 травня 2017 року 24:00 (GMT + 3). За результатами конкурсу буде відібрано 20 слухачів. Про результати відбору організатори повідомлять кандидатам до 4 червня. Додатково організатори залишають за собою право провести з аплікантом співбесіду.

У разі виникнення питань Ви можете звернутися в Центр демократії та верховенства права за електронною поштою [email protected] або за телефоном +380 (44)3832044.

Умови участі в Літній школі:

Організатори забезпечують проживання й часткове харчування (обід) учнів Літньої школи. Всі слухачі одержать навчальні матеріали. Фінансування транспортних витрат не надається. За участь у Літній школі передбачається оплата реєстраційного збору в розмірі 40 EUR (для студентів стаціонарної форми навчання 20 EUR). Збір вноситься у перший день занять у гривневому еквіваленті.

Додатково (поза конкурсом) Центр демократії та верховенства права розгляне заявки від кандидатів, готових покрити витрати на своє навчання. Вартість витрат на одного учня без проживання становить 500 EUR.

Літня школа проходитиме у Національному університеті «Києво-Могилянська академія», м Київ, Україна.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.