bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг «Регіональні голоси за децентралізацію» (Кропивницький)
01.03.2017

Прес-клуб реформ із міста Кропивницький запрошує журналістів із Кіровоградської, Вінницької та Черкаської областей до участі у триденному тренінгу, що буде присвячений питанням децентралізації та мультимедійної журналістики і відбудеться 31.03-02.04.17.  Дедлайн - 20 березня 2017 р.

Мета проекту - поширення демократичних цінностей і процесів у суспільстві в Центральній Україні, особливо у сільській місцевості, а також підвищення активності місцевих спільнот в ході процесів децентралізації та удосконалення навичок журналістів місцевих видань щодо висвітлення децентралізації та місцевих ініціатив.

- У рамках проекту ми будемо працювати із журналістами у трьох центральних областях України, зокрема у Кіровоградській, Вінницькій та Черкаській, - розповідає керівниця проекту Вікторія Талашкевич. За її словами, планується інтенсифікувати використання місцевими журналістами нових медіа – для кращого висвітлення процесів децентралізації та встановлення стійкого діалогу між місцевими громадами та місцевою владою.

Координаторка проекту Ольга Гріднєва зазначає, що наразі відбувається активна фаза реформи децентралізації, проте лише мала частина місцевих громад досі розуміє мету реформи, а також ті можливості, які відкриваються, і роль мешканців у процесах прийняття рішень у місцевих громадах.

До участі у проекті будуть залученні регіональні журналісти, блогери та медіа-активістів, а також лідери громадських організацій, що працюють в області демократичної участі. За допомогою навчання і підвищення кваліфікації для цих активістів, вони стануть мультиплікаторами демократичних і журналістських цінностей для ширшої аудиторії медіа-споживачів в центральних регіонах України – на Кіровоградщині, Вінниччині та Черкащині.

На 31 березня – 2 квітня заплановано триденний тренінг для журналістів із трьох цільових областей, під час якого вони отримають знання у сфері демократії, реформи децентралізації, а також якісної журналістики. Щоб взяти участь у тренінзі – заповніть до кінця дня 20-го березня (понеділок) анкету за посиланням: http://bit.ly/2lSHzQb

- Участь у тренінзі дозволить журналістам покращити свої знання та навички, а також сприяти впровадженню демократичних цінностей в процесі децентралізації в їхніз областях, - переконана керівниця проекту Вікторія Талашкевич.

Слідкуйте за перебігом проекту у соціальних мережах - на сторінці Прес-клубу реформ у Facebook - https://www.facebook.com/PressClubKirovohrad/  Партнер проекту у Вінницькій області - Вінницький прес-клуб, спів-координаторки проекту – Марина Карабай та Ірина Чала. Партнер проекту у Черкаській області - Академія Стратегічних досліджень, виконавча директорка - Любов Ропало.

Контакти

  • Вікторія Талашкевич
  • 050-321-39-19

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.