bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Академія громадянина IRI від МРІ
28.02.2017

Міжнародний республіканський інститут в Україні (МРІ) запрошує до участі у комплексній навчальній програмі «Академія громадянина» активних громадян з міст Дніпро, Хмельницький, Маріуполь та Миколаїв. Дедлайн - 12 березня 2017 р.

Академія спрямована на підготовку відповідальних громадян, які в подальшому стануть провідниками змін у своїх громадах, з тим щоб навчити їх ефективно використовувати інструменти взаємодії з місцевими органами влади, політичними партіями та громадськими організаціями задля вирішення питань, що мають важливе значення в їхньому місті.  Академія сприятиме залученню громадян до співпраці з владою задля втілення реформ з належного врядування та зміцнення демократичної практики місцевого самоврядування.

У рамках «Академії громадянина» відбудеться чотири сесії навчальних семінарів за участі 20 мешканців кожного з цих міст з питань розвитку демократії, належного врядування та громадянської активності.  Громадяни отримають знання з таких тем:

  • Як працює їхня місцева влада, роль органів місцевого самоврядування та процедур прийняття ними рішень;

  • Практичні інструменти для контролю органів місцевого самоврядування та участі громадян в процесі прийняття рішень;

  • Способи запобігання корупції;

  • Як створити коаліцію прихильників, щоб відстоювати свої потреби перед органами місцевого самоврядування;

  • Як лобіювати питання, співпрацюючи з засобами масової інформації.

Навчальні сесії будуть проходити у вихідні дні у м. Дніпро, Хмельницький, Маріуполь та Миколаїв впродовж 2017 року.

Найбільш активні та мотивовані учасники, які завершать курс програми «Академія громадянина», будуть рекомендовані до участі в програмах стажування за кордоном під егідою МРІ та отримають запрошення відвідати Національну конференцію за участі громадян у Києві в кінці 2017 року.

МРІ закликає подати заявку на участь у цій програмі тих громадян з м. Дніпро, Хмельницький, Маріуполь та Миколаїв, які хочуть

  • дізнатися більше про політику, громадянську активність і свою місцеву владу;

  • підтримати демократичні реформи в Україні;

  • поліпшити роботу органів місцевої влади, обмежити корупцію і зробити кращим своє місто.

У кожному місті буде відібрано 20 учасників, які навчатимуться в Академії у своєму місті.  Відібрані кандидати повинні будуть відвідати всі заняття Академії, а також Форуми за участі громадян, які відбудуться в кожному місті.

Усі витрати, пов’язані з навчанням оплачуються МРІ в Україні.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити Аплікаційну форму за посиланням до 12 березня 2017 року.

Про результати відбору учасників буде повідомлено до 16 березня 2017 року. МРІ в Україні залишає за собою право не пояснювати причину відмови участі в програмі.

Міжнародний республіканський інститут (МРІ) є неприбутковою, неурядовою організацією, що працює над утвердженням свободи та демократії в усьому світі, допомагаючи політичним партіям діяти більш конкретно та відповідально, підтримуючи участь громадян у розробці державної політики, та сприяючи збільшенню ролі соціально марґіналізованих верств населення, включно з жінками та молоддю, у політичному процесі.

З 1994 року МРІ розпочав співпрацю з Україною для просування належного врядування, зміцнення державних і цивільних інститутів та об’єднання зусиль у країні на етапі перехідної демократії. Завдяки довготерміновій та сталій роботі в Україні, МРІ створив потужну мережу українських експертів, громадських організацій та зацікавлених сторін, з якими співпрацює з метою надання конкретної допомоги відповідно до місцевих умов та мінливого політичного середовища.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.