bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Безкоштовний курс для ВПО по зниженню стресу на основі практик усвідомленості (Київ)
28.02.2017

Центр психічного здоров'я і травматерапіі «Інтеграція» (м.Київ) запрошує переселенців з Криму та Донбасу на безкоштовний курс по зниженню стресу на основі практик усвідомленості (Mindfulness).

Центр психічного здоров’я і травматерапіі “Інтеграція” за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Проекту “Психологічні зерна світу: реабілітація після травми і цивільний активізм в Україні”, який реалізується організацією “Інтернешнл Алерт” (Великобританія) в партнерстві з GIP- Тбілісі запрошує переселенців з Криму та Донбасу на безкоштовний курс по зниженню стресу на основі практик усвідомленості (Mindfulness).

Дане навчання планується проводитись в м. Києві кожного тижня по суботам в 16.00 з 19 березня (нд) по 23 квітня 2017 р..

Практики усвідомленості (Mindfulness) − це безоціночне, відсторонене, неупереджене, кожномоментне усвідомлення процесів, що протікають в психіці. Усвідомлюються і спостерігаються фізичні відчуття, процеси сприйняття, емоційні відповіді, думки, робота уяви і т.д. Всі ці феномени усвідомлюються без роздуми про них, без порівнянь, без оцінок. По суті усвідомленість - це форма природного спостереження за подіями внутрішнього світу, які зазвичай протікають несвідомо.
Даний підхід на основі буддиських медитацій був розроблений на початку 1970-х років вченим Дж. Кабат-Зінном для пересічної сучасної людини, без акценту на будь-яких релігійних догматах.

Згідно зарубіжних досліджень практики усвідомленості вже довели свою ефективність в профілактиці емоційного вигоряння, підвищення стійкості до стресу та покращення якості життя.

Для використання даного підходу не потрібно спеціальних умов і вимог, деякі техніки можна використовувати в своєму повсякденному житті (вдома, на роботі, в транспорті і т.д.).

Коротке відео про одну з практик усвідомленості (з субтитрами): https://goo.gl/RUW7hF

Для чого і кому міг би бути корисний даний курс?
- Якщо Ви переселенець із Криму або Донбасу;
- Якщо Ви хотіли б спробувати навчитися медитувати в світському ключі;
- Якщо Ви відчуваєте повсякденний хронічний стрес (важка життєва ситуація, інформаційне перевантаження і т.п.);
- Якщо ви хотіли б поліпшити навички концентрації, стати більш емоційно врівноваженим, поліпшити свою здатність справлятися з труднощами і стресами повсякденності.

Структура курсу:
Курс складається з 6 занять по 2 год.. Також ми чекаємо, що Ви відведете до 20 хвилин щодня на тренування навичок вдома. Заняття проходять в групі до 12 осіб.

Ведучий курсу: Столярчук Олександр − психолог-консультант центру психічного здоров’я та травматерапії «Інтеграція», член Української асоціації когнітивно-поведінкової терапії.

Курс не є навчальним для тренерів з подальшим надання права проведення подібних програм, та ніяк не сертифікується.

Перед початком відбору на цей курс відбудеться безкоштовна презентація курсу. Відбір учасників здійснюється після проходження індивідуальних співбесід із психологом. Також для допущення до навчання необхідним є наявність довідки про взяття на облік ВПО.

Для участі в конкурсному відборі прохання заповнити анкету за наступним осиланням.

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

  • Центр психічного здоров’я і травматерапіі «Інтеграція
  • http://integration.kiev.ua/about/

Коментарі

Олександр Столярчук    2593 дні тому   #  

Повідомляємо, що з певних причин дане навчання було відмінено.
Про інші заходи Центру психічного здоров'я і травматерапіі «Інтеграція» (м.Київ): www.integration.kiev.ua

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.