bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Курс про перевірку інформації в інтернеті на ВУМ online
18.01.2017

На платформі громадянської освіти ВУМ online стартував новий курс «Верифікація в Інтернеті». Курс допоможе перевіряти та критично осмислювати потоки інформації, якими перевантажені користувачі інтернету.

Автори курсу:

  • Віталій Мороз  – медіа-тренер, керівник програм нових медіа ГО “Інтерньюз-Україна“, співзасновник проекту для перевірки інформації Verify. Здобув освіту в Києво-Могилянській Академії та університеті Emerson College в Бостоні.
  • Михайлина Скорик – медіа-тренер. Закінчила Інститут журналістики КНУ імені Шевченка та Школу журналістики DFJ в Києво-Могилянській Академії.

Сьогодні інформація – це  інструмент впливу на населення. Перевіряти інформацію є важливим вмінням для свідомого громадянина. Під час курсу викладачі допомагають сформувати практичні навички для перевірки інформації в інтернеті: як розпізнати фейкову інформацію, як перевірити джерело фото та відео матеріалів, як користуватися геолокацією для перевірки місця події, як знайти архівну інформацію про користувачів мережі та багато інших.

Курс буде корисним для активних громадян, що зацікавлені у контролі інформаційного простору, та особливо для журналістів, редакторів, інших працівників медіа. Якщо ви звикли ставити під сумнів гучні заяви публічних осіб, але не знаєте як їх перевіряти, долучайтеся до навчання (http://online.vum.org.ua/register/)! 

Відкритий Університет Майдану (ВУМ) – освітнягромадянська ініціатива, яка виникла під час «Революції Гідності». Зі сцени на Майдані читали лекції активісти: практики з бізнесу та соціальної сфери, викладачі бізнес шкіл, громадські та культурні активісти.

ВУМ onlineукраїнська онлайн-платформа громадянської освіти, ключовий проект ВУМ. Офіційний сайт:  http://online.vum.org.ua/

Verify – інтерактивний-посібник для перевірки інформації з мережі

Контакти

  • Відкритий Університет Майдану
  • [email protected]
  • +380999240827

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.