bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг у рамках Школи розвитку села (Миколаївська обл.)
26.10.2016

Запрошуємо сільських громадських активістів та представників місцевого самоврядування навчитись вирішенню проблем спільного виживання та розвитку, зокрема застосуванню механізмів безпосереднього народовладдя ( демократії участі)  для захисту інтересів локальних громад сіл що знаходяться у складі місцевої (у тому числі об’єднаної) громаді.

У програмі триденного навчання 10 по 12 листопада 2016 р— роз’яснення «людською мовою»:

  • Нових вимог законодавства України для сіл/селищ, що планують добровільно об’єднатись у спроможну місцеву громаду. Зокрема, практичних питаннь формування довготермінової стратегії, перспективних планів розвитку; особливості формування бюджету, виконання делегованих повноважень та роботи виконавчого апарату.
  • Застосування механізмів та інструментів безпосереднього народовладдя ( органів самоорганізації населення, місцева ініціатива, громадські слухання, громадські дорадчі органи при органах місцевого самоврядування та ті інш) для захисту прав та інтересів мешканців сіл при формуванні та реалізації програми соціально-економічного розвитку/бюджету об’єднаної громади. Зокрема майстер-класи практиків -.
  • Значення місцевої демократії для залучення грантів/інвестицій у формування та розвиток місцевої громади. Зокрема, практикум з розробки програм, проектів та заявок на отримання грантів.

Попередня програма навчання додається.

Триденне навчання з 10 по 12 листопада 2016 р є другою частиною осінньої Школи розвитку громади села . Учасниками ії першої частини, що відбулась з 29 вересня по 01 жовтня 2016 р були представники органів місцевого самоврядування з Баштанського, Березнегуватського, Вітовського, Врадіївського, Вознесенського, Казанківського, Миколаївського, Новоодеського, Новобузського, Єланецького, Очаківського, Первомайського, районів Миколаївської області.

По результатам навчання представники 10 відібраних пілотних місцевих громад (сільський голова, депутати сільрад. громадські активісти) разом спланують адекватні спільні кроки мобілізації ресурсів місцевих громад і донорів та протягом 2016 р.-17 років отримають відповідну консультативну підтримку від експертів ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Навчання відбудется у конференц-залі готелю «Турист». Витрати на харчування, проживання та проїзд (автобус, поїзд класу не вище купе) здійснює Фонд.

Кількість учасників обмежена. При надходженні анкет, що перевищує можливості проекту, буде приоритетет матимуть представників місцевих громад, що брали участь у першої частині навчання.

Чекаємо анкети – заявки на Школу до 17-00  2 листопада 2016 р.

Тел./факс. (0512) 47-38-79 або E-mail: [email protected]

Анкета додається.

Тренінг-курс відбудеться в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» на тему: «Дієва місцева демократія  у селах і містах Миколаївщини».

Навчання є черговим заходом проекту «Залучення мешканців сіл та міст до формування та комплексного розвитку спроможних територіальних громад», що реалізується Фондом  при партнерстві з Миколаївською облрадою, Миколаївською ОДА згідно рішення облради №7 від 30.07.2015 р. «Про затвердження Плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках..» та на виконання завдання 3.2.2. Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.