bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар для студентських активістів, членів пулу спостерігачів за виборами керівників ВНЗ
30.09.2016

Дедлайн - 3 жовтня 2016 року. 

Ухвалення у 2014 р. нового Закону України «Про вищу освіту» запровадило низку демократичних практик в систему управління вищими навчальними закладами. Однією з них є виборність посади керівника ВНЗ. Водночас, заскорузлість і консервативізм системи вищої освіти призводить до частих порушень як «букви» закону - у процедурних моментах, так і його «духу», тобто нівелювання самої ідеї активної участі усіх членів академічної громади в управлінні університетом. Одним із способів вирішення цієї проблеми є проведення громадського спостереження за виборами керівників ВНЗ, яке передбачає участь незалежних громадських спостерігачів на всіх етапах виборчого процесу.

Для відібраних учасників пулу 8-9 жовтня в Києві буде проведено навчальний семінар.

Спостережні кампанії відбуватимуться протягом жовтня 2016 року - березня 2017 року (на кожного учасника передбачена участь щонайменше у двух кампаніях). Спостерігачі здійснюватимуть свою діяльність на громадських засадах.

Витрати пов’язані з їх навчанням та участю у спостережних кампаніях в інших містах (проїзд, харчування, проживання та роздаткові матеріали) покриватимуться за рахунок бюджету проекту.

Для участі у конкурсному відборі необхідно зробити репост цього запису та заповнити онлайн-анкету (goo.gl/J3waz4) до 15 години 3 жовтня.

Відібраним учасникам до 4 жовтня на вказані ними електронні адреси буде надіслана детальна програма заходу в Києві. Організатори не зобов’язані пояснювати аплікантам причини, через які їх не було відібрано. Проект здійснюється ГО “Студентське антикорупційне агентство”, за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.