bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дистанційний онлайн-курс «Гендерна компетентність»
27.09.2016

Гендерний інформаційно-аналітичний центр «КРОНА» за сприяння міжнародної організації National Democratic Institute (NDI) та фінансової підтримки Уряду Швеції в рамках проекту «Жінки – це 50 % успіху України» оголошує конкурсний набір представників/-ць молодіжних крил політичних партій, активістів/-ок і представників/-ць громадських організацій на участь у дистанційному онлайн-курсі «Гендерна компетентність: SKILL STAFF-XXI».

Ви побачите світ у незвичному, почасти «невидимому» ракурсі.

Ми говоритимемо про гендер і гендерну нерівність, про те, як суспільство «конструює» наше внутрішнє «Я» залежно від того, народжена людина жінкою або чоловіком, до яких індивідуальних «траєкторій» і глобальних наслідків це призводить.

Ми навчимо Вас:

  • розбиратися у доволі непростій темі гендерної нерівності, у тому числі в політиці;
  • легко орієнтуватися у термінах «гендер», «андроцентризм», «сексизм», «дискримінація», «фемінізм», «сегрегація за статтю» та інших;
  • розумітися на основних гендерних стереотипах, причинах та способах їх утворення, а також шкоді, якої вони завдають конкретній людині та суспільству в цілому;
  • крізь «гендерні окуляри» дивитися на виховання хлопчика і дівчинки, аби зрозуміти, як і чому суспільство формує нас – жінок і чоловіків – саме такими, якими ми є;
  • швидко помічати випадки, коли Вас або іншу людину дискримінують за ознакою статі, та вміти реагувати на них;
  • створювати власний недискримінаційний гендерночутливий медіапродукт.

Навчання триватиме з 5 жовтня до 16 листопада 2016 року.

Заняття (знайомство з ілюстрованими авторськими навчальними текстами, робота зі спеціально дібраними відео-файлами, виконання творчих завдань) відбуватимуться на спеціальному сайті дистанційної освіти і вимагатимуть мінімум витрат Вашого часу – не більше 3-4 годин щотижня у зручному особисто обраному графіку.

Під час навчання можна буде отримати консультацію тьюторської команди проекту – це практикуючі дослідниці й дослідники, які мають кандидатський ступінь та великий досвід гендерної освіти. Спілкування передбачатиме використання раз на тиждень технології Skype, тож усі слухачі й слухачки курсу повинні мати Skype-акаунт і відповідне технічне обладнання (навушники/колонки, мікрофон – обов’язково).

Усі, хто засвоять навчальний матеріал та виконають творчі завдання, отримають сертифікат про успішне закінчення дистанційного онлайн-курсуа також безкоштовну допоміжну літературу від ГІАЦ «КРОНА».

Участь в онлайн-курсі є безкоштовною.

Якщо Ви бажаєте взяти участь у конкурсному відборі, до 1 жовтня включно заповніть нашу онлайн-анкету, перейшовши за адресою чекайте повідомлення про результати відбору.

Будемо раді передати Вам наші знання та досвід!

Контакти

Коментарі

Володимир Карпов   2765 днів тому   #  

Также, в случае возникновения вопросов, можно обращаться по данным контактам:
Володимир Карпов – технічна-підтримка дистанційного онлайн-курсу
email: [email protected]
Skype: vladimir.tasso

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.