bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Жителі Білої Церкви навчаться діяти через театр
04.12.2015

Безкоштовний семінар з форум-театру для активних мешканців Білої Церкви та вимушених переселенців проведе 11-13 грудня громадська організація «Театр для діалогу» (м.Київ) у партнерстві ГО «Українці сходу» за підтримки ПРООН та Уряду Японії.

Наша методика створена для звичайних людей, бо кожна людина - це театр. Ми пропонуємо стати актором свого життя, а не лише глядачем”, - підкреслює координаторка проекту Яна Салахова. “Через безпечний простір мистецтва люди можуть самі озвучити речі, які вони хочуть вирішити, і побудувати діалог навколо цих питань з іншими членами громади”, - додає Яна.

Організатори стверджують, що захід буде корисним активістам, волонтерам та тим, хто давно хотів стати активними членами громади. Також подія буде цікава людям, які змушені були переселитися до Білої Церкви у зв’язку з анексією Криму та військовою агресією на сході України.

Участь у семінарі є безкоштовною. Для участі у заході зареєструйтеся за посиланням  до 9 грудня включно. У разі виникнення питань звертайтесь, будь ласка, за номерами 0973618379, 0633296486 Яна.

Семінар у Білій Церкві - четвертий із серії семінарів та форум-вистав у Київській області, які ГО “Театр для діалогу” створює в рамках проекту “Довіра та діалог як запорука розвитку громади”. На початку жовтня театр вже встиг попрацювати з переселенцями та активістами міста Ірпінь. За результатами в Ірпені та у Ворзелі учасники показали виставу “Будемо жити. Як?” про проблеми, які є спільними для переселенців та місцевих жителів. Ми також створили вистави у Центральній бібліотеці м. Бориспіль та у смт. Коцюбинське.

Відео-трейлер вистави “Будемо жити. Як?” можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/SNgLIMLRxns.

Подія у соцмережах:

https://www.facebook.com/events/1571246236453258/

https://vk.com/event108469983

Відгуки учасниць семінару та показу з форум-театру в Ірпені та Ворзелі

Мені дуже сподобалося, що актори не розповідали завчений текст”, - заявляє виконавиця головної ролі форум-вистави в Ірпені Тетяна. “І навіть те, що глядач може вийти на сцену і поспілкуватися з тобою, і ти вигадуєш щось нове, щоб йому відповісти. Саме формат цього діалогу мені дуже сподобався. Я такого ще ніколи не бачила”.

Проблема в тому, що ми не знаємо своїх прав”, - підкреслила після завершення вистави акторка-переселенка Єва. “А от під час вистави глядач встав на місце нашої героїні і говорив: є така-то стаття, ви зобов’язані… І тут важливо навіть не те, що хтось щось зобов’язаний, а те, що в мене є права. Тепер я буду читати Трудовий кодекс”, - заявляє дівчина.

Ініціатива реалізується за підтримки Програми розвитку ООН в Україні в межах проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» за фінансової підтримки уряду Японії і в партнерстві з урядом України, регіональною та місцевою владою.

Контакти

  • Яна Салахова
  • 0973618379
  • 0633296486

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.