bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

DIALOGUE BOX: Підходи та практики з молодіжних проектів для порозуміння та діалогу
12.10.2015

«Інша Освіта» розпочинає пошук вмотивованих молодих лідерів неурядових організацій та неформальних ініціативних груп для участі в експерементальній кваліфікаційній програмі, в рамках якої українські та німецькі тренери ділитимуться найновішими європейськими підходами до проектного менеджменту та молодіжної роботи, а також прикладами миротворчих практик та методів для сприяння діалогу та плюралізму. Шукаємо молодих активістів, які відносно нещодавно почали активну громадянську діяльність, але вже мають, чим пишатися в цій сфері, та прагнуть професіоналізації своєї діяльності та роботи своєї організації чи ініціативної групи. Шукаємо світлі голови, які прагнуть працювати над собою та не шукають простих відповідей. Шукаємо відповідальних та свідомих молодих людей, які готові ділити відповідальність за навчальний процес та не мають споживацького ставлення до освітніх та тренінгових пропозицій. В кінці кінців, шукаємо тих, кому дійсно потрібні ці знання та хто дійсно втілюватиме їх в життя.

Оголошується набір на участь в двох навчальних таборах:

Табір № 1 - Молодіжна робота та (міжнародний) проектний менеджмент для молодіжних організацій - Європейські підходи та практики (18.-28.11.2015, Хата-Майстерня)

Цільова аудиторія першого табору - лідери непрофесійних молодіжних організацій та молодіжних груп, які вже мають базовий досвід в реалізації молодіжних проектів, але бажають професіоналізації своєї діяльності, прагнуть посилити ефективність своїх проектів з громадянської активізації молоді та планують запуск міжнародних молодіжних проектів.

Тематичні блоки, які будуть опрацьовані в рамках першого табору:

  • Громадянське суспільство та громадянська участь (партиципація). Участь молоді в прийнятті рішень на місцевому рівні в Німеччині та Україні”
  • Громадянська та політична освіта в Німеччині та Україні
  • Молодіжна робота в європейському розумінні. Молодіжна робота та промоція порозуміння та діалогу серед молоді
  • Молодіжний проект та креативність
  • Пріоритети та час в проектному менеджменті
  • Івент-менеджмент та менеджмент (міжнародних) культурних проектів для молоді
  • Практики урбаністичної молодіжної роботи та проектів для розвитку діалогу в громаді
  • Особливості роботи з сільською молоддю та кращі практики молодіжних проектів в сільській місцевості
  • Від молодіжного проекту до міжнародного молодіжного проекту
  • Фінансовий менеджмент (міжнародного) молодіжного проекту

Зголошення на участь в першому таборі приймаються за цим посиланням до 01.11. включно.

Табір № 2 - Міжнародні практики промоції діалогу, різноманіття та толерантності серед молоді - Від ненасильницької комунікації до театру (10.-21.12.2015, Хата-Майстерня)

Цільова аудиторія другого табору- лідери непрофесійних молодіжних організацій та молодіжних груп, які вже мають досвід в реалізації молодіжних проектів, та прагнуть нових знань та інспірацій задля створення та реалізації ефективних проектів, які б сприяли примиренню, вирішенню конфліктів, розвитку толерантності та діалогу.

Тематичні блоки, які будуть опрацьовані в рамках другого табору:

  • Між культурами - Підходи та практики для мирної роботи з різним культурами
  • Конфліктний менеджмент та медіація в молодіжних проектах
  • Ненасильницька комунікація / non-violent communication
  • Театр як засіб порозуміння
  • Діалог як метод порозуміння та примирення в (міжнародних) молоджіних проектах
  • Історія як база для порозуміння та діалогу в молодіжних проектах
  • Культура пам’яті в Україні та Німеччині - складні уроки та найкращі практики
  • Робота з внутрішніми переселенцями як приклад ініціатив з розвитку порозуміння та толерантності

Зголошення на участь в другому таборі приймаються за цим посиланням до 01.11. включно.

Проживання та харчування відібраних учасників протягом навчальних таборів, а також забезпечення навчальними матеріалами відбувається за рахунок проекту. Відібраним учасникам також компенсується вартість проїзду за умови його попереднього узгодження з організаторами та надання квитків.

Обидва табори відбуватимуться в альтернативному треніговому центрі Хата-Майстерня (http://www.khatamaysternya.com/, https://www.facebook.com/KhataMaysternya), тому всім зацікавленим в участі варто налаштуватися на дуже особливий та надихаючий, але не готельний традиційний формат навчання. Хата-Майстерня розташована в невеличкому гуцульському селі в горах та вимагає певної витривалості для гірського побуту — але й щиро віддячуємо особливими моментами саморефлексії та справжнього живого спілкування.

Навчальні заходи проводяться організацією «Інша Освіта» (www.insha-osvita.org) в рамках проекту «Сприяння плюралізму та діалогу в українському суспільстві», що реалізується Фондом Східна Європа (http://www.eef.org.ua) за підтримки ChildFund Deutschland e.V. (http://www.childfund.de/) та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини. Додатковим тренінговим партнером навчальних таборів є німецька спілка MitOst e.V. (www.mitost.org) в рамках в рамках розширення міжцисциплінарної платформи мережування та міжсекторного співробітництва для агентів змін Ukraine Lab  (https://www.facebook.com/UkraineLab).

Контакти

Коментарі

Ігор Гуцол   2970 днів тому   #  

екстрасупергмегакрутий захід. Всім організаторам і учасникам - +100500

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.