bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Українська літня школа м. Краматорськ 2015
03.07.2015

Українська літня школа– це унікальний культурно-суспільний діалог сучасників про свою країну, історію, хто ми є і чому ми такі.

Кожного року в іншому регіоні України школа проведе лекторії та воркшопи з історії, культури, літератури. Це буде платформа, де завжди матимуть слово дослідники українського, де можна неформально і без стереотипів та надлишкової академічності поговорити з сучасниками про справжню історію країни та регіонів, культуру та сучасність. Хто наші предки? Ким можемо пишатись? Наша музика, кіно, живопис, яке їх місце в світовому контексті.

Перша Українська літня школа цього року відбудеться в Краматорську, на Донеччині. Мова йтиме про українську радянську кінокультуру, заборону казки та літературну політику за радянських часів, біографію радянської людини, творчість О.Тихого; екскурсією побуваємо у Святогір’ї, дізнаємось історичні та культурні факти про Донеччину.

Українська літня школа стане унікальною відповіддю на суспільний запит (актуалізований особливо в післяреволюційний час та час війни) українського народу про себе.

Спікерами школи в Краматорську стануть:

  1. Олена Стяжкіна (українська письменниця, історик, журналіст, 16-те місце в Топ-Донбасу в номінацї Перспектива Донбасу),
  2. Станіслав Мензелевський (начальник науково-програмного відділу у Центрі Довженка, стипендіат Карнегі (Колумбійський університет, Нью-Йорк)),
  3. Станіслав Сілантьєв (упорядник фотоальбому «Український кіноплакат 1920-х років ВУФКУ, Національний Центр Олександра Довженка),
  4. Сергій Іванюк (літературознавець, один із відроджувачів Національного університету «Києво-Могилянська академія», доцент кафедри літератури й іноземних мов),
  5. Володимир Березін та Ігор Бредіхін (журналісти незалежної газети Провинция, краєзнавці),
  6. Дмитро Білько (культуролог і соціальний філософ).

Закриває програму українським фольком в джазових каверах гурт Esthetic Voice. Також буде проведена фотовиставка робіт Вікі любить землю (Україна).

У підсумку учасники школи  візьмуть участь в конкурсі на краще ессе “Сучасна Україна” та стануть членами Асоціації випускників Української школи, спільноти для проведення таких подій та зустрічей.

Умови участі: ми відберемо 30 слухачів від 18 років з активною громадянською позицією (на основі мотиваційних листів за онлайн-реєстрацією до 5 липня)

Oрганізатори та спікери – волонтери.

Контакти: Оксана Лемішка  [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.