bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Друга «Школа з безпеки журналістів: польський досвід для України»
24.10.2014

16-17 листопада 2014 Польський Фонд міжнародної солідарності (Fundacja Solidarności międzynarodowej) та Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» вдруге проводять навчання з безпеки і роботи журналістів в гарячих точках. До участі запрошуються журналісти і редактори з усіх областей України.

Перша подібна Школа безпеки за участі польських експертів відбулася 8-9 вересня 2014 року. Журналісти, які планували або працювали в конфліктних точках, покращили свої знання для проведення ефективної й безпечної розслідувальної і репортажної роботи. Українські медіа мають якісно інформувати про хід воєнних подій у Східній Україні, дотримуючись журналістських стандартів. Але основою завжди має бути власна безпека кореспондента.

На навчанні у листопаді будуть розкриті такі теми:

- безпечна поведінка в зоні конфліктних дій;

- особливості зйомки та інтерв’ю з військовими та цивільними громадянами в зонах конфлікту – практичні рекомендації;

- етика журналіста під час роботи в гарячих точках;

- основи першої медичної допомоги;

- закони та юридичні поради, які необхідно знати перед роботою у воєнній зоні;

Деталі навчання:

До участі у проекті буде запрошено 20 осіб. Перший день пройде під керівництвом Пьотра Мацейчик-Ченя (в минулому співробітника польської військової частини спеціального призначення «GROM» - 9 років служби) та Петра Андрусечка, журналіста, головного редактора «Українського журналу». Пан Мацейчик поділиться унікальними навичками спостереження і реагування, яких навчають польських спецназівців. Пьотр Андрусечко поділиться власним досвідом і проаналізує, в яких ситуаціях ці знання стануть у нагоді. В другий день навчання пан Андрусечко продовжить тему репортажу в зоні конфлікту. А журналіст-розслідувач Hromadske.tv Дмитро Гнап візьме участь у дискусіїстосовно етики кореспондента під час роботи в зоні АТО. Друга половина дня буде присвячена навичкам надання першої медичної допомоги.

Запрошуються журналісти (з ТБ, онлайн та друкованих ЗМІ) з усіх областей України, які висвітлюють чи збираються висвітлювати події в зоні воєнного конфлікту на сході України.

Умови участі

Для участі необхідно заповнити ОНЛАЙН-АНКЕТУ http://bit.ly/2shkola-bezpeky. УВАГА! В анкеті слід вказати власну групу крові.

Учасники навчання відбираються на конкурсних засадах. Термін подачі заявок:до 4 листопада 2014 року. Результати відбору будуть повідомлені  6 листопада 2014 року.

Організатори забезпечують учасників проживанням, харчуванням, за наявності квитків відшкодовують вартість проїзду.  

Контакти: Юлія Бабко, координатор програм нових медіа МГО «Інтерньюз-Україна», jbabko(at)internews.ua, (063) 710 13 96

Довідка

Польський Фонд міжнародної солідарності був заснований в 2001 році за ініціативи президента Республіки Польща. Метою фонду була допомога країнам, які знаходяться на шляху до ринкової економіки і приватного підприємництва, а також підтримка їх економічного, громадського і політичного розвитку. У період своєї діяльності Фонд реалізував низку проектів адресованих, громадським об’єднанням України, Молдови, Казахстану та Грузії. Сьогодні Фонд зареєстровано як неприбуткову організацію, яка повинна виконувати функцію агентства з розвитку. Фонд не займається комерційною діяльністю. Веб-сайт: http://solidarityfund.pl/en/

МГО «Інтерньюз-Україна» - одна з найбільших громадських організацій, що працює в сфері медіа та комунікацій в Україні з 1996 р. Місія організації полягає в утвердженні європейських цінностей в Україні через становлення успішних медіа. Діяльність організації спрямована на розвиток незалежних і плюралістичних ЗМІ в Україні, підвищення стандартів роботи журналістів, удосконалення законодавчої бази, що регулює відносини в сфері медіа, розвиток демократії та основ громадянського суспільства, розвиток нових медіа, налагодження ефективної взаємодії між ЗМІ, громадськими організаціями та владою. Веб-сайт: http://internews.ua/

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.