bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школа медичної журналістики з питань онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту
23.10.2014

Національна спілка журналістів України, Громадська Спілка «Міжнародний Клуб Лікарів і Фармацевтів» та фармацевтична компанія ТОВ «Рош Україна» запрошують представників ЗМІ на черговий модуль Школи медичної журналістики, присвяченої проблемам онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту.

Дводенний навчальний семінар відбудеться 13-14 листопада у Києві. Захід проходить за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

В рамках семінару журналісти зможуть підвищити свої знання щодо особливостей висвітлення онкотематики та вдосконалити практичні навички і журналістську майстерність.

Хвороби органів травлення на сьогодні є найбільш розповсюдженими із всіх захворювань внутрішніх органів. Основна причина запізнілої діагностики та лікування злоякісних новоутворень – несвоєчасне звернення населення за медичною допомогою. Тому надзвичайно важливо подавати населенню правильну інформацію про особливості цих хвороб.  Інформацію про те, що таке онкологічна патологія  шлунково-кишкового тракту, які причини виникнення і ознаки цього захворювання, яким чином можна діагностувати захворювання і до кого потрібно звертатися в разі підозри, зможуть дізнатися учасники Школи та передати своїй читацькій аудиторії.

Під час модулю Школи медичної журналістики учасники зможуть дізнатися про сучасні методи діагностики і лікування хворих з онкологічною патологією шлунково-кишкового тракту, аспекти психологічної підтримки пацієнтів, дотримання етичних аспектів комунікації з пацієнтами, які перенесли онкологічне захворювання або перебувають на етапі лікування.  

Крім цього, під час семінару  сертифіковані медіа-тренери проведуть практичні заняття з учасниками щодо висвітлення тематики онкозахворювань у ЗМІ, особливостей подачі матеріалів на медичну тематику, пошуку героїв та кутів подачі матеріалу.

Відомі журналісти, які працюють з медичною тематикою, проведуть  для учасників Школи майстер-класи та поділяться досвідом.

До участі у Школі медичної журналістики запрошуються журналісти регіональних та національних медіа, які цікавляться медичною тематикою. Семінар проводиться безкоштовно, учасникам відшкодовують кошти за проїзд та забезпечують проживання і харчування. Кожен учасник Школи медичної журналістики отримує додаткові матеріали від фахівців та посібник про особливості висвітлення медичної тематики у ЗМІ.   Конкурсний відбір триває до 3 листопада.

Охочі взяти участь у Школі медичної журналістики мають подати на адресу організаторів – [email protected]  – лист, у якому зазначити ПІБ, назву ЗМІ, досвід підготовки матеріалів з медичної тематики, електронну адресу та контактний номер телефону.

Разом із заявкою просимо сформулювати 2-3 питання до медичних експертів, відповіді на які ви хотіли б отримати.

Контакти

  • Ярослава
  • (044) 235-87-66
  • (044) 234-52-09

Коментарі

Наталія Околітенко   3458 днів тому   #  

Я не тільки письменниця, а й доктор біологічних наук. Автор книжки / у співавтростві з засновником інформаційно- хвильової терапії Миколою Колбуном/ "Рак- ошибка фрмообразрвания: где? когда? почему? как?". вузівського підручника /у спіавторстві з акад. НАН Дмитром Гродзінським "Основи системної біології" і виданому в Росії "Биологии для увлеченных" та інших монографій. В тому, що я вийшла на причину утворення ракової пухлини, не сумніваюся. Але як пробитися?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.