bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс на участь в циклі семінарів з опанування методики викладання громадянської освіти
10.09.2012

Асоціація «Центр Європейської Співпраці» (Польща) спільно громадською організацією «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» (Україна) оголошують конкурс для вчителів середніх навчальних закладів та представників НДО для участі в циклі семінарів з опанування методики та досвіду викладання громадянської освіти на прикладі освітніх закладів Польщі.

Конкурс проходить в рамках проекту „Ми - громадяни. Ми – європейці.  Формування громадянської позиції у молоді в Україні”, що реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Загальна мета проекту є поширення серед молодих українців демократичних цінностей та навичок успішної громадської активності. Досягнення цієї  мети  очікується через розробку та впровадження до української освітньої системи програм громадянської освіти, а також навчання групи тренерів для підготовки викладачів та курсів громадянської освіти серед учителів в Київській, Полтавській та Чернігівській областях.

Планується відібрати по 6 представників від Київської, Полтавської та Чернігівської областей. Для учасників буду запропоновані 2 семінари з розвитку громадянської освіти в м. Чернігові, а також ознайомчі візити до Польщі (Краків, Вроцлав) з метою  вивчення позитивного досвіду запровадження громадянської освіти в школах.

Тривалість проекту вересень-листопад 2012 року. Перший семінар буде проведений орієнтовно 27-29 вересня поточного року.

До участі в семінарі запрошуються вчителі шкіл та члени громадських організацій з Київської, Полтавської та Чернігівської областей, які:

  • викладають суспільні та гуманітарні дисципліни, пов’язані з громадянською освітою в школах, чи реалізовують проекти аналогічного спрямування в громадських організаціях;
  • засвідчення досвіду активного громадського життя;
  • готовність долучитися до розробки необхідних матеріалів та проведення занять у відповідних школах та громадських організацій;
  • вік до 40 років.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити анкету. Перевага буде надаватись особам, які відповідають згаданим критеріям, але не перебували раніше в Польщі. При відборі учасників будуть дотримуватись принципи гендерної рівності. 

Організатори забезпечують учасників методичними матеріалами та харчуванням, покривають витрати на проїзд рейсовим автобусом або поїздом (плацкарт) за умови наявності проїзних документів.

Для участі у конкурсі необхідно надіслати на поданий нижче e-mail такі матеріали:

  • заповнену анкету учасника конкурсу (форма анкети додається – тільки електронна версія);
  • відскановану першу сторінку закордонного паспорту (тільки електронна версія);

Лист необхідно направляти з поміткою “Ми –громадяни. Ми європейці.”.

Кінцевий термін прийому робіт – 18.00 годин 23 вересня 2012 року. Анкети, отримані пізніше вказаного терміну, розглядатись не будуть.

25 вересня 2012 року буде оголошено 18 переможців конкурсу, які будуть запрошені взяти участь у семінарах  та навчальних візитах до Польщі.

Контакти

  • Олена Колочко
  • Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень
  • [email protected]
  • 0662491556
  • http://pfirs.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.