bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс на участь у навчальному курсі для педагогів
22.08.2011

Навчальний курс «Школа – територія прав людини» розрахований для адміністраторів і вчителів загальноосвітніх та середньо-спеціальних навчальних закладів що організовує Українська Гельсінська спілка з прав людини спільно з Норвезьким Гельсінським Комітетом за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міжнародного Фонду «Відродження».

До участі у конкурсі запрошуються представники навчального закладу у складі педагога (вчителя, чи психолога, чи соціального педагога) та адміністратора (директора чи заступника директора), які готові розвивати підходи до управління школою, організації навчально-виховного процесу на принципах прав людини і демократії. Семінар є складовою навчального курсу, в якому матиме змогу взяти участь школа.

Курс включає наступні етапи:

І. Навчальна підготовка в рамках 1-го семінару для вчителів і директорів шкіл та наступна робота на базі школи щодо розвитку підходів до організації навчально-виховного процесу у власній школі на принципах прав людини та демократії;

ІІ. Напрацювання пропозицій щодо розвитку підходів до управління школою, організації навчально-виховного процесу на принципах прав людини і демократії та вироблення таких управлінських моделей (2-й семінар);

ІІІ. Обмін досвідом з колегами з України та інших країн.

1-й семінар проходитиме з 7 по 13 жовтня 2011 року у м. Чернігів.
Претенденти на участь у семінарі мають бути готові брати активну участь у всіх етапах навчального курсу – першому та другому навчальних семінарах та дистанційній сесії. Участь зареєстрованих учасників у всіх навчальних заняттях та виконання завдань в дистанційному режимі є обов’язковою умовою.

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників, витрати на проїзд до місця проведення й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або купейним вагоном поїзда).


Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору. Критерії відбору для участі у курсі є наступними:

  • У конкурсі беруть участь представники загальноосвітніх закладів усіх типів
  • Наявність мотивації та планів активно діяти на підтримку та захист прав людини, спроможність застосовувати отримані знання та навички на практиці,
  • Бажання співпрацювати з правозахисними організаціями та іншими випускниками програми «Розуміємо права людини»,
  • Претендентами не можуть бути учасники минулих заходів з прав людини програми «Розуміємо права людини».

Для участі у конкурсі необхідно:

  •  Зареєструватись індивідуально директору і вчителю на участь у навчальних заходах програми та дочекатись підтвердження реєстрації ваших кандидатур на вказану вами адресу електронної пошти.
  • Зареєструвати свою кандидатуру на участь у навчальних заходах програми необхідно заповнивши реєстраційну анкету он-лайн тут   (у випадку, якщо учасник вже зареєструвався на інший захід Програми, що запланований на 2011 рік, необхідно звернутися до координаторів курсу для отримання додаткових інструкцій)
  • Надіслати організаторам: а) лист від навчального закладу, що підтверджує готовність школи брати участь у всіх етапах та заходах Курсу, б) інформацію (до однієї сторінки) про навчальний заклад, в) короткий опис роботи школи у сфері утвердження поваги до прав людини ( наявність спеціальних курсів, факультативів, гуртків; позакласні заходи; шкільне та учнівське самоврядування; співпраця з державними та недержавними організаціями та службами що діють у сфері захисту прав людини, тощо. – опис не має перевищувати обсягу 2 сторінок формату А4 та може бути представлений як додаток у довільній формі – файл WORD, Power Point presentation, блог чи окрема сторінка шкільного сайту в Інтернет мережі) .

Представники школи вважаються зареєстрованими, а документи прийнятими на участь у конкурсі, якщо ви отримали про це повідомлення від організаторів. Просимо звернути увагу, що конкурсні документи повинні надійти не пізніше 17.00, 20 вересня 2011 року. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 30 вересня 2011 року.

Контакти організаторів для надсилання документів, отримання додаткової інформації: E-mail: [email protected] Факс: (0462) 774-110, поштова адреса: а/с 79, Чернігів, 14000

Контактні особи: Олександр Войтенко (моб. тел.: +380505980598), Марія Ясеновська (моб. тел.: +380504023456) та Сергій Буров (моб. тел.: +380509219967.) 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.