bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг із законодавчих аспектів та адвокатської практики щодо ксенофобії та расизму
15.07.2011

Проект Американської асоціації юристів «Ініціатива з верховенства права» (ABA/ROLI) запрошує адвокатів та юристів-правозахисників до участі у навчальних програмах у сфері захисту інтересів осіб, що постраждали від злочинів, учинених на ґрунті ненависті.

Заходи проводяться в рамках Програми боротьби із ксенофобією та расизмом в Україні, що впроваджується за фінансової підтримки Бюро у справах демократії, прав людини та праці Державного Департаменту США.

29-30 ЛИПНЯ 2011 РОКУ ABA ROLI проводить Семінар «Протидія ксенофобії в Україні: законодавчі аспекти та адвокатська практика».

МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: м. Одеса

МЕТА СЕМІНАРУ – ознайомити адвокатів з найбільш актуальними питаннями сучасного законодавства України та міжнародних актів, правозастосовними аспектами, досвідом законодавства країн світу щодо боротьби з ксенофобією та расизмом.

ПИТАННЯ, ЩО ВИСВІТЛЮВАТИМУТЬСЯ ПРОТЯГОМ СЕМІНАРУ:

  • Прояви ксенофобії в українському суспільстві, основні поняття і тенденції;
  • Визначення змісту расизму та ксенофобії у міжнародному публічному праві. Класифікація міжнародно-правових інструментів протидії расизму та ксенофобії;
  • Законодавство України з питань протидії ксенофобії, расовій та етнічній дискримінації. Кримінальна відповідальність за правопорушення вчинені з мотивів ксенофобії, расової та етнічної дискримінації;
  • Надання правової допомоги потерпілим; необхідні процедурні навички;
  • Порядок звернення до Європейського суду з прав людини та ін.

ПРОЦЕДУРА ПОДАННЯ ЗАЯВКИ:

  • до участі запрошуються адвокати та юристи, зацікавлені у поглибленні знань у сфері представлення інтересів потерпілих від злочинів на ґрунті ненависті з м. Одеса та Одеської області;
  • заявки на участь у семінарі подаються за наступною формою: o резюме не більше одної сторінки із зазначенням детальної контактної інформації (e-mail, поштова адреса, тел, факс, моб. телефон);
  • мотиваційний лист із поясненням того, чому особа хоче взяти участь у семінарі;
  • рекомендаційний лист з місця роботи (за наявності) за підписом відповідальної особи.

УМОВИ УЧАСТІ: ABA ROLI покриває витрати, пов’язані із участю в програмі: проїзд (за умови наявності проїзних документів у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або купейним вагоном поїзда), проживання та харчування протягом навчання, навчальні матеріали.

ТЕРМІН ПОДАННЯ ЗАЯВОК: заявки з темою «Навчальна програма з ксенофобії» мають надійти до 18:00 год. 25 липня 2011 р. ел. поштою на 2 адреси: [email protected] та [email protected]; або (лише за неможливості використання ел. пошти) факсом на номер (44) 459-0157.

Заявки, що надійдуть пізніше, розглядатися не будуть.

Додаткова організаційна інформація буде надіслана відібраним учасникам за зазначеною в їх резюме електронною адресою не пізніше 27 липня.

ЗАПИТАННЯ щодо семінару прохання направляти Олені Родіоненко, старшому юристу ABA ROLI, координатору Програми з боротьби з ксенофобією та расизмом в Україні – [email protected], тел.: (44) 459-0150.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.