bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Національний конкурс «Благодійна Україна-2017»
06.02.2018

15 лютого завершується збір конкурсних заявок на участь у Національному конкурсі «Благодійна Україна-2017». Засновником Національного конкурсу «Благодійна Україна» є Всеукраїнська благодійна організація  «Асоціація благодійників України». За підсумком проведення Конкурсу кращих благодійників, волонтерів і меценатів країни, найефективніші доброчинні ініціативи відзначають унікальною нагородою «Ангелом добра».

Мета конкурсу: розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик.

Завдання Конкурсу:

• популяризація благодійництва, меценатства та волонтерства, їхніх організацій та ефективних практик; 
• відзначення кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та ефективних практик, інших колективів та організацій, які реалізували значні благодійні проекти та акції в Україні протягом звітного року; 
• інформування суспільства про кращі практики благодійної діяльності; 
• популяризація та заохочення широкого кола громадян до благодійності.

Конкурс за роки його проведення став знаковою подією у суспільному житті нашої країни. Будь-хто, хто здійснював благодійницьку діяльність протягом календарного року, може подати заявку на участь у конкурсі. Номінуватися можуть також реципієнти, люди, котрі отримали допомогу від організації, волонтерів чи окремих осіб. В конкурсі фактично «замикається коло» з усіма учасниками благодійного руху – до участі запрошуються як волонтери, громадські організації, благодійники, так і реципієнти, які отримали допомогу, та навіть ЗМІ, які висвітлюють питання благодійності. Завдяки  конкурсу «Благодійна Україна» важливо популяризувати добрі справи, які робить як великий бізнес в Україні, так і прості люди, що допомагають один одному у щоденному житті.

Для участі у конкурсі необхідно подати конкурсну заявку відповідної форми. Форму заявки можна скачати за посиланням. До заявки доцільно додати відскановані фотографії, публікації, відгуки, рекомендації тощо, які характеризують діяльність благодійника або хід реалізації благодійного проекту (ініціативи). Автори конкурсних заявок несуть відповідальність за достовірність наданої ними інформації.

Переможців на загальнодержавному рівні визначатимуть в п’ятнадцятьох  основних, трьох індивідуальних та трьох спеціальних номінаціях.

Основні колективні номінації:

1. Благодійність великого бізнесу.

2. Благодійність середнього бізнесу.

3. Благодійність малого бізнесу.

4. Корпоративна благодійність.

5. Колективне волонтерство.

6. Всеукраїнська благодійність.

7. Регіональна благодійність.

8. Благодійність в охороні здоров’я.

9. Благодійність в освіті та науці.

10. Благодійність в культурі та мистецтві.

11. Благодійність в соціальній сфері.

12. Благодійність в захисті України.

13. Благодійність неурядового сектору.

14. Молодіжна та дитяча благодійність.

15. Благодійна акція.

Індивідуальні номінації:

1. Громадянська благодійність.

2. Меценат року.

3. Волонтер року.

Спеціальні номінації:

1. Народний благодійник. 

2. Благодійність у медіа. 

3. Допомога з-за кордону. 

У рамках Всеукраїнського конкурсу також проходять і регіональні етапи конкурсу. Регіональні конкурси «Благодійної України – 2017» стартували у таких областях: Львівська, Одеська, Хмельницька, Житомирська, Миколаївська, Херсонська, Харківська, Київська, Вінницька та Буковина.

Оголошення результатів Національного конкурсу «Благодійна Україна» відбувається на підсумковій прес-конференції, а оголошення переможців  - під час урочистої церемонії, яка відбудеться 22 березня 2018 року у колонній залі Київської міської адміністрації (вул. Хрещатик, 36. Переможці нагороджуються спеціальними відзнаками «Ангел добра», дипломами та призами, встановленими Оргкомітетом  і партнерами конкурсу.

Керівні органи Національного конкурсу «Благодійна Україна -2017»:

Організаційний комітет – постійно діючий робочий орган конкурсу, який забезпечує його проведення, пов’язаних з ним заходів  та діяльність керівних органів конкурсу. Голова Оргкомітету – Олександр Максимчук, Президент Асоціації благодійників України. 

Наглядова рада – презентує конкурс, приймає стратегічні рішення з проведення конкурсу, здійснює консультування та нагляд за роботою Організаційного комітету і Національної експертної ради. Голова Наглядової ради – Анжеліка Рудницька, співачка, мисткиня, журналіст, волонтер, громадський діяч. 

Національна експертна рада – визначає переможців та лауреатів  на загальнодержавному та регіональному рівнях конкурсу. Голова Національної екпертної ради - Марина Криса, президент Благодійного фонду «Приятелі дітей»

Медіа-рада – сприяє популяризації теми благодійності в Україні в засобах масової інформації. Голова Медіа-ради – Лариса Мудрак, медіа-експерт і волонтер. 

Ділова рада – популяризує конкурс та благодійність у діловому середовищі. Голова Ділової ради - Володимир Демчак,  президент  «Української торгово-промислова конфедерації»

Національний конкурс «Благодійна Україна» сприятиме популяризації благодійності та активізації руху в суспільстві.

Координати Оргкомітету: м. Київ, вул. Мала Житомирська, 20-А, оф.1, 01001
Тел.: (067) 164-04-11, www.blagoukraine.org

е-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.