bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підсумки «НАТО Радіомарафону-2017»: 11 тижнів у прямому ефірі та презентації в регіонах
16.06.2017

2 червня 2017 року завершився третій «НАТО Радіомарафон», проведення якого ініціювала Фундація прав людини за підтримки Посольства Литовської Республіки і Центру інформації та документації НАТО в Україні. Інформаційним партнером проекту став Ресурсний центр ГУРТ.

Мета проекту полягала в тому, щоб ознайомити українське суспільство з НАТО та країнами-членами Альянсу.

«Сьогодні в Україні є безліч стереотипів про НАТО і діяльність Альянсу. Наше завдання – показати людське обличчя країн НАТО, показати їх такими, якими вони є», – підкреслила заступниця директора Центру інформації і документації НАТО Вікторія Цієменіте, яка брала участь у заходах, пов’язаних із «НАТО Радіомарафоном».

Марафон тривав протягом 11 тижнів, з 24 березня по 2 червня 2017 року, на хвилях «Нашого радіо». Щоп’ятниці представники посольств різних держав-членів НАТО у прямому ефірі розповідали факти та ставили слухачам запитання, пов'язані з історією, культурою та членством в Альянсі їхній країн. Усього під час третього «НАТО Радіомарафону» було представлено 10 держав: Литва, Естонія, Норвегія, Сполучені Штати Америки, Латвія, Румунія, Данія, Польща, Словенія та Угорщина. До програм долучилося 13 мільйонів радіослухачів із усієї України.

Цьогорічний «НАТО Радіомарафон» відзначився нововведенням. Команда та партнери проекту ініціювали тематичні публічні обговорення в обласних центрах України, де проходили зустрічі із журналістами, представниками громадянського суспільства та студентством. 28 березня «НАТО Радіомарафон» завітав до Дніпра, 29 березня – до Кропивницького, 11 квітня виїзний інформаційний семінар проходив в Сумах, а 20 квітня – у Вінниці. В обговореннях взяли участь майже 200 активістів.

У цих заходах брали участь представники посольств країн-членів НАТО, керівні працівники центральних органів виконавчої влади, котрі відповідають за співробітництво з НАТО, керівництво Центру інформації та документації НАТО в Україні, директор Фундації прав людини Євген Фомін та представники Ресурсного центру ГУРТ. Усі охочі мали змогу долучитися до обговорень партнерських відносин між Україною та НАТО, країнами-членами Альянсу, а також державної політики в сфері інформування громадськості з питань євро-атлантичної інтеграції України.

Протягом Радіомарафону обрали 11 фіналістів, які правильно відповіли на запитання вікторини у прямому ефірі. З них шляхом випадкового вибору директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова визначила переможця. Ним став Олександр із м.Дніпро. У якості призу він отримав можливість відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.