bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГУРТ та Мережа ОГС Естонії провели вебінар, присвячений співпраці некомерційних організацій
13.06.2017

9 червня 2017 року відбувся відкритий вебінар «Поодинці або разом: що приводить некомерційні організації до успіху?». Захід проходив у рамках проекту «ТрансФормуй ГУРТ!», який реалізується Ресурсним центром ГУРТ у партнерстві з Мережею організацій громадянського суспільства Естонії (NENO) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Естонії. Розмова була присвячена питанням ефективної співпраці між ОГС.

Усі зацікавлені в розбудові громадянського суспільства України могли послухати фахівця з Естонії Івана Лаврентьєва, який має великий досвід роботи в цій сфері, адже протягом п'яти років працював у Мережі ОГС Естонії (NENO), де займався питаннями комунікації та програмами розвитку для ГО, а також співпрацював з об’єднаннями некомерційних організацій та активістів в Естонії й інших країнах.

Порівняно з Україною, Естонія значно менша за розміром та чисельністю населення. Однак на 1,3 млн жителів там зареєстровано близько 32 тис. громадських об’єднань (приблизно третина – квартирні або особистісні товариства). Найчастіше діяльність організацій стосується соціальної сфери, культури чи спорту. Крім цього, спікер запропонував до уваги слухачів інформацію про те, як ведеться робота з цими організаціями.

Під час другої частини вебінару спікер запропонував конкретні кейси – учасники мали змогу перейти на сторінки цих ініціатив та організацій і в разі потреби дізнатися додаткову інформацію.

Хоча між реаліями естонського та українського суспільства є відмінності, практика іноземних колег може стати у нагоді представникам вітчизняних ОГС. Дивіться презентаційні матеріали та відеозапис вебінару нижче.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.