bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Менеджмент волонтерських програм: як ОГС підвищити ефективність роботи з волонтерами
08.06.2017

Протягом 2-3 червня 2017 року в Києві менеджери громадських організацій мали змогу вдосконалити свої навички та систематизувати знання на дводенному тренінгу Ресурсного центру ГУРТ «Ефективний менеджмент волонтерських програм».

Учасники заходу комплексно розглянули волонтерську програму, її складові та практичне впровадження.

«Ми отримали багато практичних знань і можливість їх обговорити. Такі теми, як механізми оцінки ризиків, аналіз користі та витрат, хоч і давалися складно, але окреслили доцільність впровадження волонтерської програми. Саме ці механізми я планую застосовувати у діяльності громадських організацій, з якими співпрацюю», – розповів член ГО «Товариство ветеранів АТО» Дмитро Лавренчук.

На тренінгу учасники не лише переймали знання від тренера, але й активно брали участь в обговореннях та дискусіях, обмінюючись власним досвідом.

Захід не обмежувався лише теорією – учасники одразу пробували свої знання на практиці. У невеликих групах вони проводили аналіз користі та витрат, розробляли плани підвищення ефективності волонтерської програми та розглядали підготовку організації до залучення волонтерів.

«У мене трирічний досвід волонтерства та координування волонтерської програми. Однак на тренінгу мені вдалося систематизувати попередні знання. Особливо сподобалася вправа щодо аналізу користі та витрат волонтерської програми, яка дає розуміння, чи варто витрачати свої зусилля на справу, яка здається крутою та корисною, але не має практичного сенсу», – прокоментувала участь у заході координаторка проектів БО «Благодійний фонд «Брейн Баскет Фаундейшн» Катерина Андреєва.

Актуальним для представників громадських організацій також виявилося питання залучення, утримання та мотивації волонтерів.

«На тренінгу мені сподобалися варіанти пошуку волонтерів. Я визначила, який саме механізм підходить до галузі, в якій я працюю, і як його застосувати. Фраза дня для мене: «Не давайте волонтерам те, чого не хочете робити самі». Завдяки цьому я переоцінила список завдань, які формувала для волонтерів», – зазначила координаторка волонтерів БФ «Запорука» Олександра Пєтушкова.

Учасники могли переконатися, що належно організована волонтерська програма є ефективним інструментом для досягнення місії та цілей організації.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.