bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дайджест можливостей: як постраждалим у конфлікті на сході самореалізуватися
30.01.2017

Внаслідок конфлікту на сході України багатьом людям довелося змінити своє місце проживання, роботу або навіть узагалі рід діяльності. У традиційній добірці можливостей Ви знайдете підказки та ідеї, де і як можна реалізувати свій потенціал та яким чином сприяти розбудові громадянського суспільства.

1. Координаційний центр переміщених ВНЗ за підтримки Британської Ради в рамках програми «Активні Громадяни» проводить відбір на участь в Пітчингу проектів соціальної дії, спрямованих на розвиток вищих навчальних закладів та наукових установ, переміщених з території окупованих Донецької, Луганської областей та Криму. Кількість проектів від одного ВНЗ не обмежено! Загальна сума фінансування від Британської Ради - 300 000 грн. Середня сума коштів на проект - близько 15 000 грн. Дедлайн - 1 лютого 2017 року.

Детальніше – тут.

2. Проект «Економічні можливості постраждалим від конфлікту», що виконується Міжнародним благодійним фондом «Український жіночий фонд» за підтримки USAID, проводить конкурс грантів для розширення бізнесу та створення робочих місць для осіб, які постраждали від конфлікту. Для переможців конкурсу передбачається надання обладнання або інших активів, відповідно до заявки, а також експертна підтримка протягом 6 місяців. Дедлайн - 1 лютого 2017 року.

Детальніше – тут.

3. Школа для жінок із числа внутрішньо переміщених осіб із Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Полтавської областей, які хочуть і прагнуть стати блогерами, відбудеться 16-19 лютого 2017 року у тренінговому центрі «Mama Cares». Мета проекту - посилення професіоналізму лідерів жіночих організацій, особливо у сільській місцевості, у сферах онлайн правозахисту, а також - розвиток блогерства для запобігання конфліктів та ведення мирних переговорів шляхом об’єднання лідерів у Дніпропетровській, Полтавській, Луганській і Донецькій областях в єдину блог-платформу. Дедлайн - 1 лютого 2017 року.

Детальніше – тут.

4. Організація «International Alert» надає підтримку громадським ініціативам, що мають на меті сприяння миротворення з урахуванням місцевих потреб громад, у яких наслідки тривалого конфлікту призвели до напруженості у відносинах між різними групами. Дедлайн - 31 березня 2017 року.

Детальніше – тут.

5. ГО «Людина в біді» надає гранти для створення нових робочих місць для ВПО. Цей проект спрямований на стимулювання діючого малого та середнього бізнесу, який має потенціал до розширення та створення нових робочих місць для громадян України, що мають статус ВПО та постійно проживають на територіях Донецької області. Дедлайн - 30 квітня 2017 року.

Детальніше – тут.

6. Іще один проект від ГО «Людина в біді». Надається допомога людям, які знаходяться у найбільш скрутному фінансовому становищі. Цей проект створений з метою підтримки людей, які втратили у результаті конфлікту на сході України свої звичайні джерела коштів для життя: працю, малий бізнес, хобі, яке приносило постійний дохід. Підтримка направлена на відновлення таких джерел. Дедлайн - 31 травня 2017 року.

Детальніше – тут.

7. Громадська організація «Маріупольська Спілка Молоді» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) проводить конкурс соціально значущих міні-проектів серед молоді Маріуполя, Нікольського та Мангушського районів Донецької області. Передбачено фінансування проектів із заявленою на реалізацію сумою до 15 000 грн (проекти, в яких задіяно не менше 30 учасників). За наявності особливих обставин до участі в Конкурсі можуть допускатися проекти на суму до 25 000 грн. Дедлайн - 15 травня 2017 року.

Детальніше – тут.

8. У січні-березні 2017 року Форум НДО в Україні, за підтримки Посольства Великої Британії, проводить комплекс тренінгів для розвитку потенціалу недержавних організацій та ефективного управління. Серії тренінгів пройдуть у Києві (січень-лютий 2017 року), Краматорську (лютий 2017 року), Маріуполі (березень 2017 року). Організації можуть подавати заявки на участь у всіх тренінгах, які їх цікавлять.

Детальніше – тут.

Аудіо-версію слухайте на ГУРТрадіо

Матеріал підготовлений у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за фінансової підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.