bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

НУО шукали ефективні моделі співпраці задля розбудови спроможних громад: Харків
30.11.2016

30 листопада 2016 року в Харкові відбулася Публічна дискусія «Технології заради розвитку: ефективна розбудова спроможних громад в Україні». Захід, ініційований корпорацією Microsoft у партнерстві з Ресурсним центром ГУРТ, зібрав керівників та менеджерів міжнародних і громадських організацій, благодійних фондів та представників державних органів влади. Всі вони долучилися до заходу з метою спільного пошуку нових ефективних моделей співпраці задля розвитку кожного мешканця громад в Україні.

 
З вітальним словом до учасників заходу звернулася Надія Васильєва, генеральний директор компанії «Майкрософт Україна»: «Технології впливають на наше життя. Комунікаційні потоки людей різного віку не завжди пересікаються. Четверта індустріальна революція визначає основний напрямок і тренд розвитку суспільства – доступність, підключення до мереж. Чим більше доступу до інформації ви маєте, тим більше отримуєте соціальних привілеїв загалом.

Сьогодні мають значення не статки чи зв’язки, а те, до якої інформації у вас є доступ і на що ви можете впливати завдяки цьому. Будь-яка людина в Україні, незалежно від місця проживання, може отримати бажані соціальні блага, якщо вміло користується технологіями і знаходить можливість доступу до будь-якого всесвітнього ресурсу».

3 2016 року ГУРТ спільно з TechSoup Україна реалізовує Програму технологічної підтримки неприбуткових організацій з метою забезпечення їх доступом до технологічних рішень, яких вони потребують для виконання своїх місій. «Ми віримо, що Програма вже протягом наступного року суттєво зміцнить цифрову компетентність громадського сектору та підвищить ефективність ініціатив громадських та благодійних організацій України», – зауважила Тетяна Данилів, заступник директора Ресурсного центру ГУРТ.

Запрошені на захід експерти обговорили значення технологій для розвитку громадянського суспільства в Україні. Спікерами заходу були: Олег Загвоздін, Керівник Виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад у Харківській області; Ірина Фоменко, Голова правління ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова»; Андрій Нагорний, Регіональний координатор проекту USAID DOBRE; Надія Васильєва, генеральний директор компанії «Майкрософт Україна»; Тетяна Данилів, Заступник директора Ресурсного центру ГУРТ.

Під час публічної дискусії учасники мали можливість висловити власні думки щодо потреб у ІКТ для ефективної розбудови спроможних громад, дізнатися більше про кращі практики суспільних перетворень завдяки новітнім технологіям та можливості технологічної підтримки, обмінятися професійним досвідом зміцнення потенціалу громадянського суспільства і налагодити співпрацю.

Із детальним медіа-звітом із заходу Ви зможете ознайомитися на порталі ГУРТ пізніше.

Контакти

Коментарі

Олег Животовський   2695 днів тому   #  

Недавно почув:"Бюрократія робить рішення легітимними!"
Що було вкладено у цю формулу? Що ціла низка процедур, які пов'язані у часі та використанням певних ресурсів - людських, фінансових та організаційних - запорука зваженості та легітимності рішення!?
Але, на мій погляд , в час 4 технологічної революції - це анахронізм! Рішення треба справді приймати зважено, но основі різної інформаціі з різних джерел!
От саме це і забезпечує ІКТ!
Але з Державними установами комунікація відбувається: лист (3дні), розгляд (до 20днів) , відповідь поштова (3дні) дорівнює майже місяць! І це без уточнень та дискусій!
За цей час не те,що можна побувати на Марсі? За цей час буває , що проблема вже вирішилася, або стала такою , що вирішити її стає значно складніше!
ІКТ у спілкуванні державних органів та НГО треба врегулювати ЗУ!? Як думаєте?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.