bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Україна та ООН формулюють нову Рамкову програму з розвитку
29.11.2016

29-30 листопада 2016 року в Києві відбувається Зустріч високого рівня з визначення стратегічних пріоритетів Рамкової програми з розвитку між ООН та Україною (УНДАФ) 2018 – 2022 років. Мета Зустрічі полягає в тому, щоб розглянути головні проблеми та порівняльні переваги ООН в Україні; узгодити пріоритети та очікувані результати, запропоновані індикатори, механізми партнерства та координації для впровадження УНДАФ; затвердити подальші кроки, ролі та обов'язки у процесі остаточного доопрацювання УНДАФ.

Серед учасників заходу урядові партнери на рівні міністрів/заступників міністрів, представники експертного рівня, партнери з розвитку, парламент, громадянське суспільство, наукові кола, представники Системи агенцій ООН та інституцій ООН, що не мають представництва в Україні.

Із привітальними словом до присутніх на Зустрічі високого рівня звернувся Координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер: «Одне з основних завдань ООН – визначити ключові сфери, де функції різних агенцій ООН перетинаються для досягнення ефекту синергії. Разом із урядом і громадянським суспільством України ми зможемо сформулювати результати, які позитивно вплинуть на життя людей. Для цього разом із зацікавленими сторонами ми визначимо очікувані результати, тобто зміни, на які розраховуємо, та індикатори, які використаємо для вимірювання прогресу».

«Визначення стратегічних пріоритетів Рамкової програми з розвитку між ООН та Урядом України (УНДАФ) 2018 – 2022 років відобразить позитивну динаміку розвитку України та її переваги у міжнародних відносинах, а також приверне увагу донорів, інвесторів та громадськості до України та її надзвичайного потенціалу розвитку й зростання. Ми вдячні ООН за підтримку України та сприяння відновленню миру та територіальної цілісності нашої країни», – підкреслив у своїй привітальній промові перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Організатори заходу відзначили, що взаємодія між Організацією Об’єднаних Націй і Україною наступні чотири роки базуватиметься на таких пріоритетах, як стале економічне зростання та зайнятість, рівний доступ до якісних та інклюзивних послуг і соціального захисту, демократичне врядування, верховенство права та участь громадян, безпека людини, соціальна згуртованість і відновлення на сході України.

Ресурсний центр ГУРТ на Зустрічі високого рівня з визначення стратегічних пріоритетів Рамкової програми з розвитку між ООН та Україною (УНДАФ) 2018 – 2022 років представляла Тетяна Данилів, консультант із організаційного розвитку, член Правління ГУРТа: «Сьогодні у Києві багато заходів для ОГС, але справді важливі речі відбуваються саме тут. Хочеться відзначити партисипативний формат заходу, діалог, під час якого вдалося збалансувати донесення до аудиторії ключових меседжів від високопосадовців ООН та уряду України, почути експертні думки представників громадянського суспільства».

Серед результатів робочих груп з визначення порівняльних переваг ООН прозвучали, зокрема: роль ООН як фасилітатора діалогу між урядом України, громадським суспільством та бізнесом; привнесення в Україну найкращих світових стандартів і практик; представлення викликів України на міжнародному рівні, здійснення моніторингу дотримання прав людини в Україні; підтримка систем, які працюють для людини, гендерна рівність. Також було озвучено очікування більшої визначеності позиції ООН щодо конфлікту на сході України та дій агресора.           

Фото: офіційний Twitter-аккаунт Представництва ООН в Україні

Контакти

Коментарі

Андрій Марків   2694 дні тому   #  

Це все добре, от тільки коли сама ООН реормується (для дієвого вирішення своїх завдань), щоб такі країни члени (приховані агресори) як Росія не мали права вето.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.