bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ресурси для завантаження мультимедійного контенту: легально і безкоштовно
17.09.2016

В інтернеті існує безліч сайтів, на яких можна без проблем завантажити зображення, музику чи електронні книги. Проте більшість з них – піратські. Завантажуючи з них контент, як не прикро це визнавати, ми порушуємо авторське право. ГУРТ пропонує добірку легальних стоків із ліцензіями Creative Commons та Free Art License, де можна безкоштовно завантажувати різні типи інформації та використовувати їх для оформлення матеріалів для власного блогу чи сайтів неприбуткових громадських організацій.

Free Music Archive

Інтерактивна бібліотека аудіо файлів налічує понад 600 тисяч записів та існує завдяки найстарішій радіостанції США – WFMU. Кожен файл на сайті вільний для використання за ліцензією, яку визначає правовласник. Зазвичай майже усі аудіозаписи доступні безкоштовно для неприбуткових організацій.

ccMixter

На цьому порталі розміщені різноманітні ремікси за ліцензією Creative Commons. Вони доступні для безкоштовного завантаження, зміни та використання. Окрім цього, на сайті можна слухати музику та ділитися своїми реміксами з друзями.

Jamendo

Музична платформа і соціальна мережа для музикантів є одним із найбільших у світі сервісів для завантаження безкоштовних аудіозаписів. На сайті можна прослуховувати та завантажувати музику, використовуючи теги та рекомендації. За бажання ви можете зробити добровільне пожертвування музикантам.

Morguefile.com

Популярний архів безкоштовних світлин високої роздільної здатності. Ресурс навіть поклав початок у видавничій сфері терміну «Morguefile», що означає зображення, завантажені на цьому сайті.

FREEIMAGES

На цьому фотостоці розміщено понад 400 тисяч безкоштовних світлин. На порталі можна шукати зображення, використовуючи різноманітні параметри та категорії. Окрім цього, тут можна пройти уроки з редагування фотографій та зображень.

Stockvault.net

Зараз на сайті доступно майже 90 тисяч зображень – фотографій, текстур, фонів і шаблонів логотипів. Всі зображення безкоштовні і доступні після завантаження за умови, що ви використовуєте їх тільки в некомерційних цілях.

EBook-Café

На цьому порталі знаходиться колекція класичної літератури, яку можна читати чи завантажувати в необмеженій кількості.

Free Microsoft EBooks

Тут ви відкриєте для себе колекцію безкоштовних книг від Microsoft. Література, розміщена на цьому сайті, розповідає більше про можливості найпопулярніших продуктів компанії – Windows та Office.

Open Culture

На цьому сайті ви знайдете понад 800 безкоштовних електронних книг, в тому числі безліч шедеврів художньої літератури, поезії і науково-популярної літератури.

Підготував Іван Глаз

Контакти

Коментарі

Олександр Магльона   2765 днів тому   #  

Щиро дякую! Цікаво та, без сумніву, корисно!

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   2765 днів тому   #  

Дякуємо, що користуєтеся порталом ГУРТ.
З повагою,
Катерина

  •   Пiдписатися на новi
Ігор Алексєєв   2757 днів тому   #  

Прекрасно! У майбутньому - всі інтелектуальні продукти будуть безкоштовними, а творці житимуть на добровільні пожертви.
Це - називається ВІДКРИТА КУЛЬТУРА, вона значно проґресивніша за ту, що ми маємо зараз.
Її придумав засновник ліцензії Creative Commons .

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.