bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Теракт у стамбульському аеропорту: серед постраждалих – українці
29.06.2016

У найбільшому аеропорту Туреччини імені Кемаля Ататюрка, що в Стамбулі, ввечері 28 червня 2016 року стався масштабний теракт. В результаті двох потужних вибухів загинуло близько 40 осіб, поранено – 147. Серед постраждалих двоє українців.

«За уточненою інформацією, яку ми отримали від генерального консульства в Стамбулі, під теракту, що стався в міжнародному аеропорту Стамбула, загинула одна громадянка України й один громадянин поранений. Він отримав осколочне поранення в ногу», – повідомила ГУРТу представниця департаменту консульської служби Ореста Старак.

Однак державні органи досі не володіють повною інформацією щодо постраждалих у столиці Туреччини українців. Кількість загиблих і поранених постійно збільшується.

«Зараз проводиться оперативна робота зі з’ясування інформації, чи є ще постраждалі громадяни України. Доступ до лікарень Стамбула, як і до аеропорту, ускладнений у зв’язку зі вжитими заходами безпеки. Тому це лише початковий етап збору інформації. Стан пораненого ще буде уточнюватися в процесі. Ми очікуємо оновлення інформації від генерального консула в Стамбулі. Нові дані ми оперативно розмістимо на фейсбук-сторінці департаменту консульської служби», – підсумувала Ореста Старак.

Відкритим залишається також питання щодо терористичної організації, відповідальної за теракт. Турецькі сили безпеки підозрюють, що за атакою стоїть терористична організація «Ісламська держава». Ще одна версія полягає в тому, що за теракт візьме відповідальність Курдська робітнича партія. За попередньою інформацією, одному зі зловмисників вдалося втекти. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.