bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Здоровий спосіб життя як різновид благодійності: українські приклади
21.06.2016

Заняття спортом потребує мотивації та цілей. А участь у марафоні може дати вам впевненість у собі, здоров’я, заряд позитивних емоцій, удосконалення техніки бігу тощо. Українці дедалі частіше знаходять додаткову мотивацію займатися спортом завдяки благодійним пробігам. ГУРТ розповідає, які події стимулюють суспільство допомагати своєму здоров’ю та здоров’ю інших.  

Пробіг під каштанами

Щороку тисячі людей у Києві виходять на «Пробіг під каштанами». Для них ця спортивна подія – допомога Центру дитячої кардіології та кардіохірургії, який щорічно рятує тисячі дітей із вродженими вадами серця.

«Пробіг під каштанами»  проект із багатою історією та власними традиціями. 24-річну благодійну акцію підтримало близько 15 000 людей, більшість із яких брали участь у пробігу в складі корпоративних команд вже не перший рік. Вже 7 -й рік поспіль перед початком забігів учасники роблять ранкову зарядку, яка є однією з наймасовіших в Україні. Ще одна традиція пробігу – участь у забігах двох особливих команд. Перша – «Команда мрії, що здійснилася». До неї входять діти, що були прооперовані в Центрі. Друга  «Команда мужніх» – команда учасників на візках. Вони виходять на старт заради того, щоб допомогти маленьким пацієнтам Центру дитячої кардіології та кардіохірургії.  

За час підтримки Центру учасники «Пробігу під каштанами» купили й передали лікувальному закладу обладнання та витратні матеріали, на загальну суму біля 3 млн гривень. Успіх благодійного заходу доповнюється якісною організацією спортивної складової події. Учасники пробігу мають можливість підготуватися до заходу під наглядом професійного тренера. 

Пробіг з вірою в серці

Ця соціальна ініціатива компанії «Данон» в Україні також спрямована на допомогу дітям із кардіологічними захворюваннями. Щорічний благодійний марафон для всієї родини проходить восени у різних містах України під гаслом «Біжимо, щоб билися дитячі серця!».

Вперше «Пробіг з вірою в серці» відбувся у Херсоні 2010 року. За п’ять років існування проекту його географія значно розширилася. У 2014 році благодійну акцію приймали вже п’ять українських міст – Дніпропетровськ, Вінниця, Херсон, Кременчук та Львів. 14 740 небайдужих мешканців міст взяли участь у заході. Спільними зусиллями вдалося зібрати 606 957 гривень для придбання кардіологічного обладнання, яке у грудні 2014 року передали до місцевих лікарень і пологових будинків міст, де відбувалися пробіги.

Спільні дії учасників проекту – це шлях до вирішення проблеми. За п'ять років існування пробіги стали доброю сімейною традицією для міст-учасників. Із кожним роком все більше та більше мешканців бажають взяти участь у заході.

Nova Poshta Kyiv Half Marathon

Популяризації бігової культури все частіше сприяє бізнес-середовище. Уже шостий рік поспіль відбувається Київський міжнародний півмарафон «Nova Poshta Kyiv Half Marathon». Цього року захід об’єднав 7100 спортсменів із 43 країн світу, що на 900 учасників більше порівняно з минулим роком.

В рамках Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2016 відбувся благодійний забіг #Нетерплячки, який проводився спільно с БФ «Свічадо». Це символічний забіг на 2 км, до якого кожен охочий міг долучитися та зробити свій внесок. 48 771 гривень, зібрані з благодійної дистанції, розраховані на придбання автономного реаніматора для передчасно народжених малюків  у перинальному центрі Київського міського пологового будинку №7.

Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2016 – перший в Україні півмарафон, який отримав  міжнародний сертифікат від AIMS і став повноправним членом цієї організації. Півмарафон об’єднує досвідчених бігунів, новачків та тих, для кого біг став відправною точкою змін у житті. Люди, які у минулому мали шкідливі звички, або стереотипи щодо своїх фізичних обмежень, стають частиною благодійної дистанції задля покращення здоровя дітей. 

Серце до серця

Поєднати популяризацію здорового способу життя з благодійною діяльністю вдалося Благодійному фонду «Серце до серця». Фонд проводив благодійні забіги у різних українських містах. У Вінниці учасники забігу зібрали кошти для закупівлі медичного апарату у реанімаційне відділення Вінницької обласної дитячої лікарні. А у Кременчуці до бігунів долучилися велосипедисти.

Сотні любителів велосипедного спорту, серед яких і дорослі, і діти, перед початком велопробігу зробили свій внесок до скриньок волонтерів. Після офіційного відкриття фінального етапу акції проїхали вулицями Кременчука, щоб зібрати кошти на придбання необхідного обладнання для реанімаційного відділення міського пологового будинку.

Велопробіг завершився флешмобом «Живе серце». За задумом організаторів, саме велосипедисти наповнили його, підтримавши атмосферу пульсації тисяч сердець спортивних кременчужан, які зробили свій внесок у справу благодійництва.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.