bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підсумки НАТО радіо марафону 2016: 12 мільйонів слухачів і феєрична вечірка
15.06.2016

15 червня 2016 року на прес-конференції в приміщенні Укрінформ підбили підсумки безпрецедентного проекту «НАТО РАДІО МАРАФОН 2016», що впроваджувався Фондом прав людини за підтримки Посольства Литовської Республіки й Центру інформації та документації НАТО в Україні, а також інформаційної підтримки Ресурсного центру ГУРТ.

У прес-конференції взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Маріус Януконіс; директор центру інформації та документації НАТО в Україні Наталія Немилівська; директор Фундації прав людини Євген Фомін і представниця Ресурсного центру ГУРТ Марія Пелипенко.

Протягом 10 тижнів із 8 квітня по 10 червня 2016 року на хвилях «Нашого радіо» в рамках марафону у прямих ефірах слухачам ставили різноманітні запитання про НАТО та його діяльність, а також про країни-члени Альянсу. До участі у програмах долучилися представники посольств Литви, Канади, США, Норвегії, Латвії, Польщі, Словенії, Данії й Естонії, директор центру інформації та документації НАТО в Україні Наталія Немилівська та директор Фундації прав людини Євген Фомін.

Проект спрямовувався на підвищення обізнаності українських громадян про НАТО та зростання поінформованості про країни, що входять до Північноатлантичного альянсу. У радіо марафоні взяли участь дипломатичні представники 9 країн-учасниць НАТО, а зальне охоплення перевищило 12 мільйонів радіослухачів із усіх обласних центрів України.

Метою проекту, аналогів якому ще не було в українському та міжнародному медіапросторі, є висвітлення цікавих фактів із історії, культури, політичного устрою та економіки країн-учасниць Північноатлантичного альянсу і самої НАТО як міжнародної організації.

«Ми дуже раді, що Посольство Литви змогло виступити партнером цього проекту. НАТО радіо марафон охопив дуже широку аудиторію по всій Україні. Приємно, що люди так активно брали участь, цікавилися міжнародною політикою та НАТО. Ми хотіли донести, що Північноатлантичний альянс – це друг України та що це більше, ніж просто військове співробітництво. У НАТО є багато програм, які можуть стати Україні в нагоді», – розповів посол Литви Маріус Януконіс.

«Підсумки радіо марафону ми підбили публічно в нічному клубі ««D'Lux». Захід продемонстрував неймовірний інтерес молоді до НАТО та нашого проекту», – зазначив директор Фундації прав людини Євген Фомін.

Безпрецедентний НАТО радіо марафон закінчився феєричною вечіркою, що відбулася 10 червня 2016 року й збіглася з днем визначення переможця проекту. Поїздку до штаб-квартири НАТО в Брюсселі виграла пані Олена із Запоріжжя.

Організаторам вдалося забезпечити масштабність та яскравість заходу, привернути увагу молоді до актуальних проблем міжнародного співробітництва.

Атмосферу свята підтримували запальні піджейки, які заохочували понад тисячу гостей вечора святкувати завершення радіо марафону на танцполі.

Вечірка засвідчила, що НАТО – це не просто військовий альянс, а й об’єднання країн і людей навколо спільних цінностей.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.