bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Національні консультації до Міжнародного дня волонтера у Сєвєродонецьку: медіа-звіт
14.12.2015

5 грудня 2015 року, в Міжнародний день волонтера, синхронно із ще 10 містами України в Сєвєродонецьку відбулися Національні консультації «Як інститути громадянського суспільства України можуть підтримати впровадження Цілей сталого розвитку?».

Ініціаторами національних консультацій на всеукраїнському рівні виступили Представництво ООН в Україні, Волонтери ООН та Ресурсний центр ГУРТ. У Сєвєродонецьку організацією заходу  займалися ГО Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець» у партнерстві з Луганською обласною цивільно-військовою адміністрацією та громадським рухом «Очищення». Всього до національних консультацій у Сєвєродонецьку долучилося 58 волонтерів та громадських діячів.

Під час заходу учасники обговорювали роль громадянського суспільства України в націоналізації, реалізації та моніторингу Цілей сталого розвитку.

Після привітальних слів від координатора системи ООН в Україні Ніла Вокера учасники розпочали роботу над темою заходу в форматі світового кафе. Згідно з результатами, отриманими в ході обговорення, вдалося визначити пріоритетні для України Цілі сталого розвитку, зокрема: Ні бідності, Ні голоду, Гарне здоров’я, Якісна освіта, Гендерна рівність, Чиста вода та належні санітарні умови, Відновлювана енергія, Гідна праця та економічне зростання, Інновації та інфраструктура, Сталий розвиток міст та спільнот, Відповідальне споживання, Мир та Справедливість.

«Сталий розвиток – це такий розвиток суспільства, за якого задоволення потреб теперішніх поколінь не повинне ставити під загрозу можливості майбутніх поколінь задовольняти свої потреби, для чого необхідне узгодження екологічних, економічних та соціальних складових. На мою думку, до цього мусять долучатися всі небайдужі», – Ірина Сафронова, волонтер.

«Дуже гарний та своєчасний захід, який спонукає замислитися над майбутнім країни, рідного краю та міста», – Віра Флят, громадський діяч.

«Вперше беру участь у такому заході, однак завдяки цьому відчуваю свою приналежність до розбудови майбутнього України», – Вікторія Кононова, волонтер.

Активність та зацікавленість учасників заходу була на високому рівні. Й хоча не завжди присутнім вдавалося швидко переключити увагу з однієї цілі на іншу, кожен відчув свою відповідальність за розвиток міста, регіону та країни.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.