bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Національні консультації до Дня волонтера в Запоріжжі: медіа-звіт
12.12.2015

5 грудня 2015 року у Запоріжжі за ініціативи представництва ООН в Україні, волонтерів ООН і Ресурсного центру ГУРТ громадська організація Фонд «Професійний розвиток Запоріжжя» приєдналася до національних консультацій «Як інститути громадянського суспільства України можуть підтримати впровадження Цілей сталого розвитку?».

У заході взяли участь 20 осіб, а саме: представники місцевих громадських організацій громадянського суспільства, волонтери та соціально активні громадяни міста. Під час національних консультацій учасникам вдалося обговорити роль громадянського суспільства, волонтерів та активістів у націоналізації, реалізації та моніторингу Цілей сталого розвитку.

Після привітальних слів від координатора системи ООН в Україні Ніла Вокера учасники розпочали роботу над темою заходу в форматі світового кафе. Згідно з результатами, отриманими в ході обговорення, всі команди одноголосно вибрали основною і найважливішою ціллю сталого розвитку ціль №8 Гідна праця і економічне зростання. На думку представників робочих груп, досягнувши цієї мети, будуть вирішені також такі цілі, як ціль №1 Ні бідності та №2 Ні голоду.

Учасники обґрунтували актуальність обраних цілей, а також проаналізували, що вже зроблено для впровадження Глобальних цілей сталого розвитку. Згідно з результатами обговорень, пріоритетними трьома Цілями сталого розвитку для України є №8 Гідна робота і економічне зростання, №3 Гарне здоров'я №16 Мир та Справедливість.

Наталія Кондрацька, активний член суспільства Польської культури ім. Св. Іоанна Павла II у м. Запоріжжя: «Отримала величезне задоволення від заходу. Ґрунтуючись на власних враженнях, на спілкуванні з учасниками світового кафе і з ведучою, не побоюся зробити припущення, що це один із найважливіших заходів у Запоріжжі. Користуючись нагодою, хочу висловити подяку організаторам світового кафе, які чудово організували та провели захід!».

Галина Бережна, волонтер і активіст: «Найважливішою ціллю сталого розвитку, на мою думку, є ціль №16 Мир та Справедливість, бо якщо буде мир у нашій країні, ми з легкістю реалізуємо всі інші цілі. Мені дуже сподобався захід і формат, в якому він проводився. Приємно усвідомлювати, що твоя думка важлива і здатна щось змінити».

Ірина Горай, соціально активна громадянка Запоріжжя: «Внутрішня усвідомленість волонтерів, представників громадських організацій, а також активних громадян дає можливість для вдосконалення українського суспільства. Формат заходу був абсолютно не знайомий для мене, але обговорювати проблеми й працювати в такому форматі дійсно цікаво та ефективно».

Автор: Марія Козло

Контакти

Коментарі

Володимир Волох   3052 дні тому   #  

я думаю, що місяць сталого розвитку на Запоріжжі потрібно перетворити у розробку Стратегії сталого розвитку міста Запоріжжя до 2030 року.

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   3052 дні тому   #  

Це було би чудово! Якщо будуть якісь напрацювання, пишіть. Обов'язково розкажемо про Ваш досвід Україні.

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Волох   3050 днів тому   #  

Сьогодні в Запоріжжі влада змінилась, тому питання щодо розробки Стратегії сталого розвитку міста Запоріжжя до 2030 року починаємо актуалізовувати з новою адміністрацією на чолі з топ-менеджерами ВАТ "Запоріжсталі". Запоріжжя і Україна вже змінились і я думаю, що все у нас буде гаразд. Зараз починають гуртуватись демократичні сили (депутати міської ради) Запоріжжя з прогресивною громадськістю на кшталт міського комітету реформ і тому розробка Стратегії міста Запоріжжя має бути не тільки комплексним та довгостроковим дороговказом європейського типу для міста, але й ще об'єднуючим ділом кожного мешканця Запоріжжя, який хоче реалізувати свої громадянські амбіції у створенні міста своєї мрії, міста в якому хочеться жити ...

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   3050 днів тому   #  

Щиро бажаємо Вам успіхів у побудові сильної громади!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.