bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Україна вперше долучиться до міжнародного Тижня громадської участі
26.08.2015

Щороку, починаючи з 2005-го, наприкінці вересня в країнах Центрально-Східної Європи проводяться Тижні громадської участі, ініційовані Громадянською мережею країн Центрально-Східної Європи. В Україні ж цей глобальний захід відбудеться вперше 21-27 вересня 2015 р. Його організатором виступить Ресурсний центр ГУРТ.

Під час Тижня громадської участі піднімаються питання, що стосуються людей та їх громад у двадцяти країнах-членах Мережі. Місцеві та регіональні питання, проблеми та альтернативи, поняття громадської участі й демократії, а також можливості для громадянського активізму, залученості та дії на місцях – все це включено до порядку денного Тижня громадської участі.

Заходи, заплановані у межах глобального заходу, проводяться з метою підвищення обізнаності щодо проблем громадської участі та демонстрації її значення в європейських ЗМІ, політиці та громадянському суспільстві.

Тиждень громадської участі – це низка заходів, спрямованих на привернення уваги до важливої ролі представницької демократії. Глобальні заходи проводяться задля підвищення обізнаності широкого загалу шляхом поширення інформації про суспільний добробут, місцеві громади та діяльність громадськості у центрі уваги, при цьому доводячи, що надана інформація дійсно може бути застосована на практиці. Програма Тижня громадської участі може включати місцеві, регіональні та загальнонаціональні заходи, зустрічі волонтерів та громадських активістів, медіа заходи, громадські збори, шкільні акції, фестивалі, виставки тощо.

Довідково

Громадянська мережа країн Центрально-Східної Європи є ініціативою соціального розвитку за участі 20 країн. Місія мережі – сприяння громадській участі у Центрально-Східній Європі і забезпечення громадських ініціатив можливостями навчання та обміну досвідом й ідеями.

Її основними завданнями є:

- підвищення обізнаності широкої громадськості у всій Центральній і Східній Європі з потенціалом і реальним впливом громадської ініціативи

- підвищення навичок і потенціалу громадян для більш ефективної участі на місцевому, національному та європейському рівнях

- стимулювання участі громадян у регіоні Центрально-Східної Європи.

Джерело

Контакти

Коментарі

Євгенія Науменко   3131 день тому   #  

Цікавий проект!Хотілося би, щоб і Запоріжжя приєдналося наступного року!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.