bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На території Київського зоопарку відбувся дводенний Фестиваль дитячої handmade творчості «ЩосьСлон»
01.06.2015

30-31 травня 2015 року на території Київського зоопарку пройшов Перший Фестиваль дитячої handmade творчості «ЩосьСлон». ГУРТ відвідав прес-брифінг, в якому взяли участь президент МБФ Гарних справ Наталія Колісник, уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, директор Київського зоологічного парку Кирило Трантін, начальник служби у справах дітей м. Києва Валерій Танцюра, в. о. директора Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ярослава Колобова, голова фонду «Зміни одне життя – Україна» Леонід Лебедєв, начальник відділу опіки, піклування, усиновлення та інших форм сімейного виховання Служби у справах дітей м. Києва Валентина Березіна, головний спеціаліст Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Любов Лоріашвілі, голова Всеукраїнської спілки парамедиків Ярослав Вус. Також були запрошені представники КМДА та інші поважні гості.

Фестиваль присвятили національному святу – Дню захисту дітей. Головна мета – привернути увагу дорослих до творчого розвитку й унікальності кожної дитини.

На території зоопарку діяло 7 розважальних зон, де діти і батьки мали змогу долучитися до розважальних воркшопів, відвідати професійні консультації від педіатрів, психологів, педагогів; взяти участь у безпрограшній благодійній лотереї з цінними призами від партнерів заходу.

Всі охочі могли поласувати смачненьким: солодощами, домашньою випічкою, а також  зробити гарний подарунок близьким. Окрім фуд-ярмарки, на Фестивалі можна було придбати дитячі книги та журнали, фарби для аква-макіяжу, еко-сумки (АRT-AVOSKA), продукцію із українською символікою.

Юні гості Фестивалю з користю і весело провели час на творчих уроках із виготовлення сувенірів у техніці оріґамі, навчилися квілінгу, плетінню яскравих браслетів та розпису в національному стилі.

На території зоопарку можна було побачити павільйони різних організацій дитячого спрямування, де батьки могли отримати інформацію про дитячі табори: свою діяльність презентували Національна організація скаутів України, зокрема, Київський осередок скаутівського об’єднання «Плай», а також Літній наметовий табір «Витоки», який організовує дитяче таборування на березі р. Росі (Корсунь-Шевченківський район).

Ucrainian Paramedic Group (Всеукраїнська спілка парамедиків) влаштувала практичне заняття із надання першої невідкладної допомоги, де дитячий педіатр Ірина розповіла про те, як важливо, щоб кожен із нас знав ази надання першої допомоги, володіння якою може врятувати дорогоцінні хвилини життя людини до приїзду карети швидкої.

ГУРТ також поспілкувався із представницями організацій «Дар буття» та Всеукраїнської Асоціації Слінгоносіння.

Зокрема, ГО «Дар буття» спрямовує свою діяльність на саморозвиток молодих мам, дає відповіді на запитання, які найбільше їх турбують. Організація проповідує думку, що народження дитини для жінки – це не привід для того, щоб закриватися в чотирьох стінах і зациклюватися на вихованні дитини. Навпаки, це прекрасна пора, коли жінка отримує «нове дихання» й може самовдосконалюватися разом зі своїм немовлям.

Юля – представниця Асоціації слінгоносіння – розповіла про мам, яким не сидиться на місці, й описала важливу роль слінга як засобу для носіння малюка в житті таких непосидючих матусь. Крім того, слінг – ще й важливий засіб для налагодження не лише фізичного контакту, а й зближення і гармонії між мамою і дитиною.

Доповнили сімейне свято та подарували море усмішок дитячий бодіарт і малювання незвичайними предметами по тканині.

Також в зоопарку діти взяли участь у конкурсі малюнків «ЩосьСлон». Відвідувачі мали змогу віддати свій голос за малюнок, який їм найбільше сподобався чи вразив. 

Організаторами заходу виступили: Міжнародний благодійний фонд Гарних справ, Київський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді виконавчий орган Київської міської державної адміністрації й Київський зоолоічний парк, на території і за сприяння якого відбувся захід.

До фестивалю також приєдналися дитяче місто професій «Kids Will», офіційний дистриб'ютор LEGO Education в Україні компанія «Пролего», центр розвитку підлітків «Young Winners», сферичний кінотеатр «ATMASFERA 360», спілка парамедиків України «Ukrainian Paramedic Group», домашній ресторан «Василеві пироги», ресторан супу «Drink Food», домашня випічка «Печик», фестиваль здорової їжі і здоров'я «Best Food Fest & Health», етнофестиваль «Drevo Fest», громадська організація «Дар буття», сімейна фотостудія «Milk & Honey», клуб спортивного танцю «Flash-Crystal», дитячий батутний комплекс Skypark та багато інших!

 

Інформаційну підтримку надали: Ресурсний центр ГУРТ, веб-портал «Gloss.ua», веб-портал «today.kiev.ua», громадське дитяче інтернет-телебачення та радіо «Веселка», співтовариство київських батьків «Мамі», Lolakids, проект «Мамина Карта», дитячий журнал «Професор Крейд», дитячий журнал «Пізнайко», дитячий журнал «Мамине сонечко», міжнародний культурний портал «Експеримент», телеканал «Надія», телеканал «Київ».

Підготувала – Діана Бущук

Контакти

Коментарі

Оля Туринська   3223 дні тому   #  

Яскравий захід! В наступному році обов'язково піду!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.