bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Майкрософт,влада і громадянське суспільство об’єдналися для допомоги молоді в сфері працевлаштування
28.05.2015

25 квітня 2015 року в Києві відбувся YouthSpark Live. Під час заходу більше 100 молодих людей спланували своє майбутнє в сфері ІТ за ініціативи корпорації Microsoft та Ресурсного центру ГУРТ. Окрім цього, учасники мали змогу обмінятися досвідом й отримати менторську підтримку заради змін в Україні та світі.

Захід розпочався із вітального слова, яке виголосили генеральний директор компанії «Майкрософт Україна» Надія Васильєва, національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Сергій Савчук та виконавчий директор Ресурсного центру ГУРТ Богдан Маслич

«Для нас важливо, щоб ви були такими ж конкурентоздатними, як і інші студенти, наприклад, в Європі, Сполучених Штатах чи Азії, тому що в усіх країнах програми Майкрософт більш-менш однакові. Ми знаємо, які будуть тренди через п’ять-десять років, тому хочемо, щоб наше українське студентство, ті люди, які тільки починають працювати, також мали ці навички й розуміли тенденції світового ринку», – генеральний директор компанії «Майкрософт Україна» Надія Васильєва. Запис виступу Надії Васильєвої дивіться за посиланням.

«Дуже важливо спілкуватися з роботодавцями, адже саме вони формують замовлення на ринку праці. Саме вони говорять про те, які навички потрібні, аби задовольнити потреби в зростанні економіки. Проблема з пошуком першого робочого місця для молодого спеціаліста пов’язана і з дисбалансом між попитом і пропозицією. Зараз ми працюємо над тим, щоб допомогти Державній службі зайнятості розробити підходи до збору та аналізу інформації на ринку праці. Однак зрозуміло, що система підготовки кадрів у навчальних закладах потребує переосмислення», – національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Сергій Савчук. Запис виступу Сергія Савчука дивіться за посиланням.

«Восени ГУРТу виповнюється 20 років, і за весь час нашого існування понад 30 молодих людей знайшли у нас своє перше робоче місце. Тож я хочу звернути вашу увагу на можливості працевлаштування не тільки в ГУРТі, але й в інших громадських організаціях. Так, ми не завжди можемо конкурувати з великим бізнесом, але в нас є додаткові переваги, які стануть у нагоді молодій людині», – виконавчий директор Ресурсного центру ГУРТ Богдан Маслич. Запис виступу Богдана Маслича дивіться за посиланням.

Можливості YouthSpark та YouthSpark Hub Demo для молоді презентувала координатор соціальних проектів «Майкрософт Україна» Олександра Чувакова: «YouthSpark Hub – це ресурс, що допомагає молоді сформувати бачення, як визначитися зі своїми пріоритетами, які навички для цього потрібні, які ресурси ви можете отримати від компанії «Майкрософт» та інших організацій». Запис виступу Олександри Чувакової дивіться за посиланням.

 

Після цього учасники YouthSpark Live працювали над формулюванням своїх цілей в працевлаштуванні, розвитку в сфері ІТ та власного бізнесу.

Родзинкою заходу стала подіумна дискусія «Працевлаштування молоді в сучасній Україні: кроки до успіху». Модерував її Богдан Маслич, а спікерами виступили представники різних проектів компанії Microsoft, спрямованих на молодь: Галина Кондратенко (учасниця програми МАСН – Microsoft Academy for College Hires), Андрій Адамчук (слухач навчальної програми Microsoft Student Camp), Олександра Безручко (учасниця проекту «Відкритий світ інформаційних технологій» IDEA – Information Dissemination and Equal Access), Юрій Шевченко (учасник програми Microsoft BizSpark), Ігор Леонтьєв (учасник програми Microsoft Student Partners).

Спікерам подіумної дискусії запропонували не тільки поділитися досвідом участі в проектах корпорації Microsoft, але й сформувати власні лайф-хаки для молоді. В результаті спільних напрацювань учасники YouthSpark Live отримали 11 лайфхаків, які допоможуть їм побудувати успішну кар’єру:

  1. Використовуйте усі можливості
  2. Зрозумійте, чого Ви насправді хочете
  3. Вірте в себе
  4. Щодня інвестуйте в свій розвиток
  5. Шукайте однодумців
  6. Не бійтеся запитувати
  7. Не бійтеся «пробивати стіни»
  8. Не бійтеся невідомих сфер діяльності
  9. Використовуйте зовнішні структури й грантові можливості
  10. Стежте за трендами й обирайте те, що цікаво саме Вам
  11. Глибоко занурюйтеся в цікаву для Вас тему

Переглянути записи виступів кожного спікера можна, натиснувши на його прізвище в переліку вище.

У другій половині заходу робочий простір поділили на три паралельні потоки: Кар'єра в ІТ,  Працевлаштування та Підприємництво. Нижче Ви можете ознайомитися із презентаціями спікерів.

Про те, як пройти шлях від студента до тьютора, розповіла тренер IDEA, представниця Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка» Оксана Салівончик.

 

Можливості програми Global Entrepreneurs презентувала віце-президент AIESEC у Києві з програми вихідних професійних стажувань Амалія Сафієва.

 

Про розвиток молодіжного підприємництва розповів співзасновник сервісу «Метнись кабанчиком», учасник програми BizSpark Роман Кірігетов.

 

Виступ редактора порталу ГУРТ Катерини Полякової був присвячений можливостям е-волонтерства.

 

Після обідньої перерви учасники знову повернулися в загальну залу, де технічний євангеліст компанії «Майкрософт Україна» Маргарита Остапчук розповіла про можливості, які відкривають для молоді навички кодування, й про сервіси Microsoft, що допоможуть їм у цьому: «Уявимо, що ви створили свою соціальну мережу. Користувачі починають заповнювати свої профілі, відповідно зростає кількість інформації, яку треба зберігати. Раніше все це зберігалося на вашому локальному комп’ютері чи сервері. Але у зв’язку з тим, що обсяги даних експоненційно зростають, незабаром у вас виникне потреба в новому потужнішому механізмі. Для цього Microsoft пропонує хмарні сервіси, наприклад, Microsoft Azure. Хмару можна використовувати як платформу для роботи вашого додатку або для розміщення інфраструктури». 

Насамкінець СЕО бізнес-видання «Економіка» Ірина Рубіс познайомила присутніх на заході зі Школою Get для підприємців та проектом WoMo для бізнес-леді. Запис виступу пані Ірини можна переглянути за посиланням. 

«Я навіть не очікувала, що почую стільки історій успіху і познайомлюся з такою кількістю цікавих людей! Сьогодні було багато корисних порад, які можна використати в своїй подальшій діяльності. Такі зустрічі окрилюють і надихають», – зауважила спікер подіумної дискусії, учасниця проекту «Відкритий світ інформаційних технологій» IDEA Олександра Безручко.

«Мені дуже сподобалася ідея заходу YouthSpark Live, яка полягає в тому, щоб запалити іскру в молоді та спонукати їх до працевлаштування і побудови кар’єрі в галузі ІТ. Я отримав багато корисної інформації. Особливо цікаво було поспілкуватися із успішними стартаперами та учасниками програм Майкрософту. Тепер я твердо вирішив вивчати кодування хоча б на базовому рівні», – прокоментував учасник YouthSpark Live Максим Студілко.

«Були дуже цікаві спікери, теми, учасники. У кожного своє бачення, але, думаю, YouthSpark Live нас об’єднав. У подальшому планую запустити свій проект, тож тепер маю багато корисних контактів та багаж знань. А ще я зацікавилася програмою MACH, тож буду пробувати себе в цій сфері», – поділилася враженнями учасниця заходу Катерина Радченко.

Більше фото дивіться на Facebook-сторінці Ресурсного центру ГУРТ. 

Контакти

Коментарі

Оля Туринська   3216 днів тому   #  

інформативний матеріал. В наступному році візьму участь у цьому заході)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.