bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Представники сільських громад Кіровоградщини ознайомилися з досвідом Бородянки та Нового Корогоду
26.05.2015

21-22 травня 2015 року відбувся третій навчальний візит «Моделі розвитку сільських громад», який організовував Ресурсний центр ГУРТ у межах проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», що впроваджується Українським фондом соціальних інвестицій та спрямований на розвиток сільських громад. Цього разу ознайомитися з досвідом смт. Бородянка та с. Новий Корогод Бородянського району Київської області мали змогу представники сільських громад Кіровоградської області.

«Сьогодні Ви побачите, яких результатів досягли наші громади протягом трирічної співпраці з Ресурсним центром ГУРТ. Ви побуваєте в громадах, що були вимушені переселитися у зв’язку з аварією на Чорнобильський АЕС і почати життя з нуля. Спочатку закумулювати людей було дуже важко, але ці зусилля варті результату. В реалізації проекту нам вдалося об’єднати разом місцевих лідерів, владу, підприємців та жителів населених пунктів», – зазначила на вітальній зустрічі директор Бородянського центру «Довір'я» Людмила Бойко.

Після знайомства учасники відвідали Бородянську селищну раду, де дізналися більше про досвід громади в розробці та впровадженні планів розвитку громади з залученням представників громадських організацій, місцевих ініціативних груп та вразливих мешканців громади.

Далі учасники переїхали до с. Новий Корогод. Там кіровоградці поспілкувалися з сільським головою Нового Корогоду Ольгою Михальовою, яка ознайомила гостей із інструментами створення та координації робочих груп із розвитку громади та залучення членів громади до реалізації суспільно корисних ініціатив. Як приклад Ольга Михайлівна показала учасникам візиту модернізовану новокорогодську загальноосвітню школу I-II ступенів, краєзнавчий музей у її стінах та дитячий майданчик, побудований у межах проекту «Рівні можливості для національних меншин та вразливих груп в реалізації культурних прав: багатство у різноманітті» (2011-2014 рр.), що впроваджувався Ресурсним центром ГУРТ (Україна) у партнерстві з Фондом громадянського суспільства та партнерства (Вірменія) і Центром розвитку НУО (Вірменія) за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах програми «Культура».

Після цього учасники навчального візиту повернулися до смт. Бородянка, де поспілкувалися з представниками «Фонду розвитку громади» й дізналися про реалізовані успішні проекти з забезпечення соціальних, економічних та культурних потреб мешканців громади, а також про технологію соціальних змін – групи самодопомоги. Наступним етапом навчального візиту стала зустріч із громадською організацією «Нова хвиля», в межах якої відбулася презентація досвіду роботи з грантовими програмами та ознайомлення із результатами проекту «Веселковий світ дитинства».

Наступного дня представники сільських громад Кіровоградщини взяли участь у тренінгу «Як стимулювати розвиток моєї громади?», в межах якого у форматі світового кафе визначили, як органи місцевого самоврядування можуть покращити свою взаємодію з громадою, та розробили індивідуальні плани дій.

Навчальний візит став майданчиком для комунікації, адже сільські голови, директори шкіл, представники державних районних адміністрацій Кіровоградської області змогли поспілкуватися у неформальній обстановці та створити підґрунтя для майбутньої співпраці.

Навчальний візит організовано Ресурсним центром ГУРТ в межах проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», що впроваджується Українським фондом соціальних інвестицій та спрямований на розвиток сільських громад.

Контакти

Коментарі

Анна Анісімова   3216 днів тому   #  

Більше потрібно таких заходів, чекаємо з такими ініціативами у запорізьких селах та селищах

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.