bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Горизонт 2020»: фінансування можуть отримати не тільки наукові центри, але й громадські організації
02.05.2015

29 квітня 2015 року в Національному університеті «Києво-Могилянська Академія» відбувся захід, що має пришвидшити та поліпшити європейську інтеграцію України – в Конгрегаційній залі староакадемічного корпусу презентували програму «Горизонт 2020». Це найбільша програма Європейського Союзу для підтримки та заохочення наукових досліджень. Її бюджет становить близько 80 мільярдів євро, і за умови виконання всіх вимог та процедур українські науковці найближчим часом матимуть доступ до цих грошей.

Ще 20 березня 2015 року Україна і Європейський Союз підписали Угоду про участь нашої країни у програмі з наукових досліджень та інновацій «Горизонт-2020». Асоційоване членство дає змогу використовувати всі інструменти програми та спрощує умови отримання фінансової допомоги. Під час підписання угоди Україні надали суттєву знижка внеску в програму – 95% від загальної вартості. Сама ж програма складається з трьох основних розділів – передова наука, індустріальне лідерство та соціальні виклики.

Детальнішу інформацію про особливості конкурсів «Горизонту 2020» розкрила керівник національного контактного пункту програми при НаУКМА Олена Чемоданова. Вона розповіла, що «Горизонт 2020» не є монолітною структурою, а базується на різних стипендіях, грантах та ініціативах.

Вчені, що бажають отримати фінансування, мають змогу як запропонувати свою тему, так і вибрати з переліку запропонованих. Цікаво, що в консорціумі організацій з вивчення тем можуть брати участь не тільки дослідницькі центрі, але й неурядові організації (наприклад, якщо дослідження стосується соціальних викликів). Крім того, програма має окремі розділи, спрямовані на підтримку інновацій в малому та середньому бізнесі

Контакти

Коментарі

Євгенія Науменко   3253 дні тому   #  

Приємно, що почали підтримувати науку в Україні. Нарешті наші генії зможуть реалізувати свої ідеї на Батьківщині, а не в інших країнах.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.