bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Європейська Комісія запрошує громадські організації до участі у конкурсі проектів
17.04.2015

16 квітня відбулася інформаційна зустріч щодо конкурсу проектів «Програма підтримки громадянського суспільства в Україні – 2015», оголошеного Європейською Комісією.

На початку зустрічі виступив голова оціночного комітету Вім Прудхом«У нас є обмежена сума на фінансування  – 5 млн. євро, а за результатами конкурсу ми плануємо отримати 10 проектів. Будь-яка спроба заявника вплинути на комісію буде нести за собою вилучення заявки з розгляду. Два фактори, на які потрібно звернути увагу цього року: обовязкова неприбутковість проекту та співфінансування. Не тільки проект має відповідати вимогам контракту, але й сама організація. Повинен бути обовязковий внутрішній контроль фінансової сфери, неможливість конфлікту інтересів, має бути чітка система документообігу. Значна частина коштів гранту – це оплата праці, тому бухгалтерський облік має бути прозорим і системним. Щоб підготувати якісну і сильну заявку, важливо, щоб організація уважно прочитала умови контракту. Вони є на нашому сайті».

Про те, на які статті заявки потрібно звернути особливу увагу, дивіться у відео нижче.

Експерт Європейської Комісії Коломб де Мерсей представила на огляд загальну презентацію, в якій детально наголосила на нюансах подачі заявки.

Загальна мета  конкурсу цього року  полягає в зростанні ролі громадянського суспільства у сприянні демократичним реформам та комплексному соціально-економічному розвитку в Україні.

У заявці є декілька компонентів, які включають підкомпоненти. Організація вільна обрати один або декілька під час насписання проекту.

Детальніше про це дивіться у відео нижче.

 Перевага надаватиметься проектам:

  • поданим коаліціями або консорціумами з організацій громадянського суспільства;
  • методології яких міститимуть гендерні аспекти;
  • спрямованим  на сільські та/або віддалені території  або таким, що мають значне регіональне покриття.

Станіслав Топольницький, керівник Сектору «Громадянське суспільство та права людини» Представництва Європейської Комісії в Україні, прокоментував цьогорічний конкурс: «Основні пріоритети розвитку громадянського суспільства в Україні – це спроможність потенціалу громадських організацій, їхня залученість  до вирішення конфлікту і просування реформ. Важливим питанням є участь ГО в політичному діалозі. Якби влада вважала ГО повноцінними партнерами, то таким чином сприяла б просуванню реформ, про які дуже багато говорить ЄС в Україні. Цього року на зустрічі присутні вдвічі більше людей, ніж раніше, а також питання, які ставлять люди, стали конкретнішими і змістовнішими. Це показує, що організації розвиваються і вдосконалюються».

Громадським організаціям, які хочуть взяти участь у конкурсі, варто поспішати: дедлайн подачі заявки – 17.00 21 травня 2015 року.

Контакти

Коментарі

Олена Приліпко   3215 днів тому   #  

Побільше б таких конкурсів. Справді, дієвість та активність громадських організацій запорука розвитку цивілізованої європейської держави, а гранти чи не єдиний, на жаль, спосіб реалізувати здібності та втілити у життя суспільно-корисні проекти.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.