bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волонтери ГУРТа: Волонтерство дозволяє вийти за межі буденності, наповнюючи життя іншими цінностями
05.12.2014

До Всесвітнього дня волонтера, який традиційно відзначають 5 грудня, ГУРТ хоче познайомити читачів із тими, хто з дня у день допомагає нам інформувати громадянське суспільство, готуючи цікаві інтерв’ю, записуючи подкасти та пишучи статті. Мова про наших волонтерів-журналістів. Ми попросили розповісти, що для них означає волонтерство й чому вони вирішили волонтерувати.

Сергій Хорольський:

- Я волонтерую в ГУРТі, бо це змога нарешті не писати в шухляду, а також реалізувати на практиці здобуті раніше знання та вчитися новому в медійному ремеслі. До того ж я шукав приблизно такий формат медійної роботи (посміхається, – авт.). Розглядаю цю співпрацю як реалізацію свого хоббі, тому над сутністю волонтерства не дуже замислююся. Один із героїв моїх інтерв’ю говорив: «Існують такі молоді люди, які є вже громадськими активістами, але не здогадуються про це». Я з ним цілковито згоден. Крім того, мені цікаво!

Леоніда Пономарьова:

- ГУРТ інформує громадян про важливі суспільні події, висвітлює питання, які цікавлять людей. Чудово, що ГУРТ дає змогу долучитися до своєї діяльності, адже тим, кому є що сказати, стає це в нагоді. Працівники Ресурсного центру ГУРТ радо вітають волонтерів і створюють всі необхідні умови для того, щоб кожен зміг себе спробувати в тому амплуа, яке йому до вподоби. Особисто я волонтерую в ГУРТі, тому що хочу вдосконалювати свої навички та знання щодо радіожурналістики. ГУРТ надає мені таку можливість, і я отримую досвід не в теорії, а на практиці. Волонтерство – це особистий невеличкий внесок у скарбницю добра. Воно не потребує гучних овацій, головне його завдання – вчинок, який несе користь, добро і спонукає до дії. Також волонтерство – це досвід, що здобувається практикою. Волонтерська діяльність дарує нові контакти та зв’язки, впливає на формування поглядів і дає підґрунтя для особистісного зростання.

Оксана Полулях

- Бажання корисно витрачати свій вільний час та дитяча мрія стати журналістом природно втілилися в моєму волонтерстві. А все почалося з випадку. На мовних курсах я зустріла співробітницю ГУРТа, котра тоді була координатором волонтерської програми. Завдяки її цікавим розповідям я долучилася до команди Ресурсного центру ГУРТ. Напевно, все ж таки деякі випадкові речі в нашому житті є далеко невипадковими. Я волонтерую, тому що, по-перше, переконана, що те, що я роблю, є корисним і цікавим не лише для мене, а й для читачів. По-друге, волонтерство – гарна можливість дізнатися щось нове або ж вдосконалити свої навички. І наостанок: завдяки волонтерству я змогла не лише познайомитися із багатьма цікавими небайдужими людьми, а й віднайти нових друзів. 

Юлія Герус:

- Я намагаюся поєднувати корисне з приємним, отримувати позитивні емоції, вчитися та пізнавати нове, урізноманітнювати життя. Серед волонтерів завжди панує дружня атмосфера, в повітрі вирують позитивні емоції це дуже комфортно. Безперечно, приємно від того, що я роблю свій маленький внесок для розвитку  ГУРТа. Волонтерство дозволяє вийти за межі буденного життя, наповнити його іншими смислами, цінностями, емоціями, отримати новий досвід, іноді цікавий, а іноді і трохи дивний, але такий безцінний. Волонтерська діяльність дає можливість бути корисним, висловити свою громадянську позицію не словом, а доброю справою, реалізувати відчуття відповідальності за свою країну. Волонтери вірять у свою справу, запал та натхнення в їхніх очах є безумовним доказом вірно обраного шляху.

Катерина Брошняк:

- Мені здається, в кожної людини є потреба зробити щось корисне. Така потреба є і в мене. Я не роблю чогось особливого в ГУРТі, але приємно мати власний маленький вклад у хорошу справу. Волонтерство для мене це робота, яка оплачується гарними емоціями, знайомствами з однодумцями та безцінним досвідом.

Валерія Омельченко:

- Волонтерство в ГУРТі є для мене вихованням у собі свідомого громадянина та спробою зробити власний внесок у розбудову громадянського суспільства в Україні. Волонтерити для Ресурсного центру ГУРТ означає бути причетним до поширення позитивної інформації, яка озброює суспільно активних громадян новими ідеями та можливостями розвитку. Дуже приємно дарувати свій час, отримуючи при цьому колосальну віддачу. Насамперед, йдеться про знання, що відкриваються для мене під час гуртків із громадської журналістики та виконання завдань. Дуже важливе також те, що є спільним для багатьох волонтерських програм, а саме – обмін досвідом, спілкування з людьми, які надихають.

Контакти

Коментарі

Тимчук Тарас    3423 дні тому   #  

Дякую волонтерам за змістовні матеріли! Без Вас складно уявити повноцінну роботу порталу ГУРТ!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.