bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Звернення ГУРТа: підтримай патріотів зі Сходу України!
17.09.2014

 Шановні колеги, однодумці, активісти громадянського суспільства!

Нарешті ми почали усвідомлювати, наскільки значимою є відповідальність кожної конкретної людини за те, що відбувається навколо. Зрозуміло, що вихід із ситуації полягає не в очікуванні месії, але в сукупності дій кожного з нас. У таких умовах великі надії покладаються саме на свідоме суспільство, громадські організації та конкретних лідерів, які здатні згуртувати людей навколо себе. Саме третій сектор має шанс стати в авангарді новітніх перетворень у державі, і не лише «звичними і перевіреними» способами на зразок депутатського мандату чи посади в високому кабінеті. Все це не знадобилося активістам, щоб довести свою дієвість та ефективність, зокрема, у підтримці та забезпеченні армії.

На жаль, країна потерпає не лише від нападів зовнішнього агресора, вона воює на кілька фронтів, один із яких не перетинає кордону держави, а відбувається всередині. Визначальною є  боротьба проти внутрішнього ворога, який привів в Україну війну. Подолати його можна тільки через позбавлення всілякої підтримки з одного боку, і активної позиції з боку тих, хто обстоює вільну, суверенну, незалежну й цілісну Україну.

Українці воюють за свою землю:  зброєю, діями, словом. Активісти Луганщини та Донеччини сформували Комітет патріотичних сил Донбасу, список якого не є вичерпним і постійно поповнюється новими іменами. Вони підготували звернення до керівництва держави з вимогами гарантувати дотримання прав і свобод громадян на окупованих територіях, в тому числі під час виборчого процесу, та не допустити легалізації і подальшого поширення ідеології терористичних організацій. Активісти застерігають:жоден «особливий статус» територій Донбасу без виконання цих умов неможливий.

У цей вирішальний і непростий час слово кожного активіста вагоме. Звертаємося до вас, шановні колеги з Донбасу, кому не байдужа доля України, благополуччя свого регіону та майбутнє власних дітей, підтримати земляків – долучитися до їхнього звернення на адресу керівництва держави. Лише спільні, згуртовані зусилля можуть привести нас до перемоги й припинити війну.

Долучитися до переліку його підписантів можна, перейшовши за посиланням.

З повагою,

команда Ресурсного центру ГУРТ

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.