bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Опитування: Які сильні сторони є в України сьогодні
05.09.2014

У межах місячника «Україна перемагає» ми запитали лідерів громадської думки, які є сильні сторони в нашої держави. Експерти впевнені: Україні є чим пишатися.

Сергій Пантюк, секретар Національної спілки письменників України по роботі з молодими авторами, видавець:

- На сьогодні найсильнішою стороною України є патріотизм і національне самоусвідомлення. Те, чого пасіонарії домагалися багато років, сталося дуже швидко. Ми згадали, що є нащадками войовничих скіфів і козаків.

Друга сильна сторона – нова влада, яка хоч і доволі поміркована, але в окремих питаннях може діяти рішуче й по-європейському.

Третя – геополітичне положення. Ми – бар’єр Європи перед дикою Росією, а отже, ми таки потрібні світові!

Тетяна Гончарук, менеджер проектів Центру волонтеріату «Добра Воля»:

- Україна переживає нелегкі часи. Однак будь-яка важка ситуація завжди приховує в собі ресурси, що можуть допомогти адаптуватися в нових умовах і знайти нові шляхи вирішення проблеми. На мій погляд, сьогодні одним із таких ресурсів є саме волонтерський рух. Адже нагальні проблеми та виклики, що наразі стоять перед українським суспільством, можуть бути вирішені за рахунок внутрішнього потенціалу цього суспільства – зокрема, волонтерів та суспільно корисної праці. І все більше людей це усвідомлюють.

Не секрет, що найуспішнішими є ті громади, які не чекають на допомогу від когось, а намагаються вирішити свої проблеми за рахунок власного потенціалу, спільними зусиллями. Сидіти й чекати, що прийде хтось всемогутній і врятує нас – значить закривати очі на реальність. Кожна конструктивна, адекватна ситуації дія спричинює ріст та розвиток. Волонтерство – це дія, направлена на користь всього суспільства.Залучення широких кіл громадськості до вирішення суспільних проблем – один зі способів самодопомоги та саморегуляції. Я постійно повторюю, що волонтерство – діяльність прагматична та егоїстична в хорошому розумінні. Адже допомагаючи іншим, ми допомагаємо в першу чергу собі, своїй громаді, своїй країні. І найбільшою винагородою для кожного тут буде незалежна та процвітаюча Україна.

Юрій Журавель, лідер гурту «От Вінта», художник:

- Сьогодні Україна впевнено може похвалитися своїми Людьми з великої літери, Людьми талановитими й сильними.

Попри це ще досі ми не ліквідували недолік у вигляді системи, окремих людей з «совковою» та відверто антилюдською психологією, а отже, і діями, які не дають нашим кращим співвітчизникам оті свої таланти розвинути.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.