bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громада Нового Корогоду робить перші кроки на шляху до втілення своїх мрій
20.08.2014

19 серпня у селі Новий Корогод Бородянського району відбулося відкриття дитячого майданчику. Це перший крок до створення парково-культурної зони «Новокорогодський вернісаж», який запланувала собі створити громада, для того, щоб проводити дозвілля.

Дитячий майданчик було побудовано в рамках проекту «Рівні можливості для національних меншин та вразливих груп в реалізації культурних прав: багатство у різноманітті», за підтримки Європейської Комісії та Ресурсного центру ГУРТ.

Від виникнення ідеї до її реалізації громаді села Новий Корогод знадобилося 3 роки.

Голова громадської організації «Пролісок», Парасковія Кирпель ділиться враженнями: 

 «Жителі села допомагали будувати майданчик цілими сім’ями. Люди власноруч розмальовували стіну, робили з підручних засобів декор для майданчика. Люди відповідально ставилися до роботи – адже робили це для своїх дітей. Дуже важливо залучати громаду до облаштування села – адже людина цінить власну працю і вже не буде руйнувати збудоване. Ми раді, бо на майданчик приходять не тільки діти нашої громади, а й із сусідніх сіл»

Усіх жителів, які допомагали у створенні майданчика, відзначили подяками.

Сільський голова Нового Корогоду Ольга Михальова розповідає про майбутні плани:

«Ми сподіваємось, що завершення цього маленького проекту стане стартом для інших. Найближчим часом ми плануємо створити Зелени театр, капличку. Створити повноцінну парково-культурну зону для проведення дозвілля. Сподіваємось громада також буде активно до цього долучатися».

Публікацію створено в рамках проекту «Рівні можливості для національних меншин та вразливих груп в реалізації культурних прав: багатство у різноманітті», що впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Європейської Комісії в межах програми «Культура».

Контакти

  • http://governance.org.ua/cult/

Коментарі

Тимчук Тарас    3526 днів тому   #  

Ну що, класно! І я там трохи був, мед пиво пив :)). Треба буде якось заїхати в Новий Корогод. Цікаво, що буде далі?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.