bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Знайдено в Україні»: патріотичні мандрівки непопулярними місцями
07.07.2014

18 червня стартував проект "Знайдено в Україні", мета якого - підказати і показати українцям, де вони можуть провести літні канікули, куди найкраще поїхати з дітьми, а куди - з коханим. Учасники проекту - поетеса Лала Тарапакіна, фотограф Андрій Горб та художниця Іванка Яковина, протягом місяця планують проїхати 10 тисяч кілометрів найцікавішими куточками України.

Мандрівники досліджуватимуть де можна віднайти гори, ріки, море, чистий пляж, чисту воду та смачну їжу. 

На сьогодні ентузіасти відвідали вже Рівненську область, Карпати, Кам’янець - Подільський і ненадовго повернулися до Києва поділитись враженнями. В найближчих планах, за словами мандрівників – Одеса, Запоріжжя, Миколаїв. 

Цікаво, що три учасники «Знайдено в Україні» представляють різні регіони України. Лала - уродженка Одеси, Андрій – Кривого Рогу, а Іванка – Івано-Франківська.

Лала Тарапакіна, поетеса, блогер, керівник проекту "Знайдено в Україні"

-  Місія проекту - показати красу України в незвичних місцях. Ми звикли відпочивати влітку на морі, а взимку в горах і найчастіше закордоном, але є безліч інших цікавих місць у нас в Україні. 

Ми не завжди знаємо одразу, куди поїдемо, про деякі місця дізнаємося вже в процесі подорожі. Рухаємось, наче по сніжинці – від великого міста – до маленьких містечок. Люди, яких ми зустрічаємо, ставляться до нас тепло і приязно. Ще б пак! Це ж українці! Із задоволенням розповідають про цікаві місцини їхньої області - діляться своїми таємними місцями.

Андрій Горб, фотограф, мандрівник, учасник етнографічних експедицій, фотограф проекту "Знайдено в Україні"

 -  Далеко не всі місця доступні звичайним транспортом, часто потрібно багато йти пішки. Тому, звісно, бажано мати гарну фізичну форму. Проте помітив таку закономірність: чим ближче гарне місце – тим воно гірше і занедбаніше. Тому, я помічаю, як би це парадоксально не звучало, але погані дороги рятують гарні місця від нашестя туристів, сміття і пластикових пляшок. Більшість людей мають споживацький тип існування: вони не хочуть багато ходити, хочуть прийти, побачити щось гарне (тому що "розкручене" і популярне), сфотографуватись для соціальних мереж, поїсти, залишити сміття і піти. А насправді є сотні і тисячі невідкритих і непопулярних місць в Україні, які дивують не менше, а часто й навпаки - більше, аніж ті, про які вже всі знають.

Іванка Яковина, художник, дизайнер, режисер проекту "Знайдено в Україні"

-  Зараз найактуальніший час для подорожі. Українці почали згадувати різні гарні місця: я знаю кількох людей, які також подорожують самостійно. І це тішить! 

Найбільше враження  від подорожі: це Стримба.  5 вершина України, на яку ми підіймалися близько 5 годин. Неймовірна краса! Після цієї частини подорожі є нестримне бажання їхати далі і відкривати для себе щось нове.

До речі, під час поїздки я зніматиму відео, яке згодом ми презентуємо як короткий, п’ятихвилинний фільм про Україну для всіх, хто ще не знає, яка прекрасна наша країна.

А поки що декілька фото нашої чудової країни для читачів ГУРТа від проекту "Зроблено в Україні":

Про те, які місця відвідали учасники, вартість і умови відпочинку в різних куточках країни, а також неймовірні фото мандрівок читайте на сторінці Фейсбук та сайті проекту. 

Контакти

  • Знайдено в Україні
  •  http://findinukraine.com.ua/

Коментарі

татьяна нишкур    3571 день тому   #  

Приятно осознавать, что ты не один ,одна занимаешься этой проблемой.Раскрутка природных уголков Украины.Наш девственный край Днепровских плавней Херсонщины будет рад содействовать вашей группе в путешествии на байдарке по Днепровским плавням.Гарантирую вам понравится.
Нишкур Татьяна 097 9466682
wwwbaidarka.kherson.ua

  •   Пiдписатися на новi
Лариса Деменська   3571 день тому   #  

Действительно очень важный, патриотичный, интересный проект - просто ШИКАРНЫЙ!!! Все трудности начала пути, думаю, с лихвой компенсирует прикосновение к ДЕВСТВЕННОЙ природе нашей любимой Украины! Но, прежде чем открывать для широкой общественности доступ к сокровенному, необходимо позаботится о максимальной сохранности этой девственной чистоты для наших детей, внуков,... Ни для кого не секрет, что любую хорошую идею могут испоганить в два счета...
Участникам проекта и тем, кто хочет обдумать эту проблему и найти приемлемые решения предлагаю подумать вместе)))
Лариса Деменская (093)902-05-74

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.